Amerikanske soldater som er såret i krigen i Ukraina får behandling i Tyskland

0
Fra republikanernes TV-kampanje

NATO og deres etterplaprere i Norge skaper et bilde av et uskyldsrent Ukraina som fører en edel sjølforsvarskrig mot det aggressive Russland. De retusjerer bort de sterke nazi-tendensene i Ukraina, som vi nylig fikk så pedagogisk framvist i Canada og de retusjerer bort Ukrainas terrorkrig gjennom ni år mot sivilbefolkninga i Donbass.

Og framfor alt later de som om USA og Vesten ikke deltar aktivt i krigen. Det er et synspunkt det blir stadig vanskeligere å forsvare.

New York Times skriver at amerikanske soldater som blir såret under krigen i Ukraina får behandling på militærsjukhuset i Landstuhl i Tyskland.

The Gray Lady (NYT) skriver:

En gruppe soldater fra den ukrainske hæren gjennomboret av russiske granater og mortergranater ankom et sykehus nylig med behov for operasjon. Det ville ha vært en kjent scene fra den blodige krigen som pågikk i Ukraina, bortsett fra to avgjørende forskjeller: De fleste av de sårede soldatene var amerikanske, og det samme var sykehuset – den amerikanske hærens flaggskip, dens medisinske senter i Tyskland.

Hæren har i det stille begynt å behandle sårede amerikanere og andre krigere som er evakuert fra Ukraina ved Landstuhl regionale medisinske senter. Selv om antallet så langt er lite – for tiden 14 – markerer det et bemerkelsesverdig nytt skritt i USAs stadig dypere involvering i konflikten.

Da krigen brøt ut i 2022, skyndte hundrevis av amerikanere – mange av dem militærveteraner – seg for å hjelpe til med å forsvare Ukraina. Nitten måneder senere er kanskje noen hundre fortsatt der, som frivillig for lokale militser eller tjenestegjør under kontrakt med den ukrainske nasjonale hæren.

Et ukjent antall av dem er skutt, truffet av artilleri, sprengt av miner eller på annen måte skadet i kamp. Rundt 20 er drept. De fleste av de sårede har måttet stole på et lappeteppe av ukrainske sykehus og vestlige veldedige organisasjoner for å få hjelp. Nå har imidlertid Pentagon gått inn for å tilby noen av dem den samme omsorgen den gir til amerikanske aktive tropper.

Også tyske soldater dør for NATO i Ukraina

Et russisk rekognoseringsteam har ødelagt en tysk-levert Leopard-tank fra det ukrainske militæret med et mannskap bestående av Bunderswehr-soldater i Zaporozhye-retningen, fortalte teamlederen med navnet Legend til Sputnik lørdag. Dette er en russisk kanal, og vi registrerer at Tyskland benekter dette. Antakelig vil det vise seg ganske raskt hva som er tilfelle. Russland kan sitte med fysiske beviser.

«Da vi stanset en annen offensiv og beskjøt Leoparden med ATGM [en anti-tank missil], rykket vi ut til det brente kjøretøyet i håp om å høre «tungemålet.» Da så vi at mannskapets sjåfør-mekaniker ble alvorlig skadet og de andre var døde. Da han våknet, begynte mekanikeren å rope «nicht schießen» [«ikke skyt» på tysk],» sa lederen for rekognoseringsteamet.

Republikanerne: billig å bekjempe Russlands hær via Ukraina

Republikanerne i USA har gått ut med en entusiastisk video som går ut på hvor lønnsomt det er for USA å krige mot Russland via Ukraina. Det gir mer bang for the buck!

Den som nå skal hevde at krigen i Ukraina først og fremst er en forsvarskrig mot Russland må nå enten være utstyrt med svært begrensede leseevner eller ha en høyt utviklet evne til sjølbedrag.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEr dette slutten på fransk nykolonialisme i Afrika?
Neste artikkelSensur fra politisk redaktør Skjalg Fjellheim i avisa «Nordlys»