USA: Et flertall sier nei til mer våpen til Ukraina

0
Støre åpner pengeslusene for mer krig.

CNN-undersøkelse: Flertallet av amerikanere motsetter seg mer amerikansk hjelp til Ukraina i krig med Russland.

De fleste amerikanere motsetter seg at kongressen godkjenner ytterligere finansiering for å støtte Ukraina i krigen med Russland, ifølge en ny CNN-undersøkelse utført av SSRS, ettersom offentligheten splittes om hvorvidt USA allerede har gjort nok for å hjelpe Ukraina.

Totalt sett sier 55 % at den amerikanske kongressen ikke bør godkjenne ytterligere finansiering for å støtte Ukraina, mot 45 % som sier at kongressen bør godkjenne slik finansiering. Og 51 % sier at USA allerede har gjort nok for å hjelpe Ukraina, mens 48 % sier at de burde gjøre mer. En meningsmåling utført i de første dagene av den russiske invasjonen i slutten av februar 2022 fant 62 % som mente at USA burde ha gjort mer.

Dette betyr at flertallet av befolkninga i stadig flere vestlige land mener at det må bli slutt på den vanvittige rustningsspiralen til Ukraina.

Det ser ut til at Skandinavia og Norge, med partier som SV og Rødt som entusiastiske våpentilhengere, står i fare for å bli denne krigens siste dagers hellige. I Italia er mistilliten til Zelensky 61%, i Mexico 65%, i Hellas 71% og i Ungarn 86%.

Budsjettavtalen med regjeringa Støre binder partiene til å bevilge minst 75 milliarder kroner til Ukraina over fem år.

Regjeringa skriver:

For perioden 2023-2027 er det politisk enighet på Stortinget om en femårig støttepakke til Ukraina på 75 milliarder kroner. Det vil si årlige utbetalinger på om lag 15 milliarder kroner i fem år, fra og med 2023.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelOberst Douglas Macgregor: Ukraina kollapser – vil NATO intervenere?
Neste artikkelHvordan svensk kjærlighet til USA ble dødelig