USA forfremmer de verste haukene til maktposisjoner

0
Victoria "Fuck th EU" Nuland

Den virulente Russland-hauken Victoria Nuland og den virulente Kina-hauken Charles Q. Brown blir hevet til høye posisjoner av Det hvite hus.

Av Caitlin Johnstone.

Biden-administrasjonen ser ut til å bli enda mer krigersk hvis du kan forestille deg det, med den virulente Russland-hauken Victoria Nuland og den virulente Kina-hauken Charles Q. Brown som nå blir løftet til høye posisjoner av Det hvite hus.

Nuland, kona til alpha neocon Robert Kagan, har blitt utnevnt til  fungerende viseutenriksminister av president Joe Biden, i hvert fall inntil en ny visesekretær har blitt utnevnt. Dette plasserer henne som nestekommanderende i utenriksdepartementet, rett bak Tony Blinken.

I en artikkel om Nulands unike rolle i å forholde seg mellom USA og Russland under hennes forrige periode i utenriksdepartementet under president Barack Obama, skriver Responsible Statecrafts Connor Echols følgende om de siste nyhetene:  

«Nulands utnevnelse vil være en velsignelse for russiske hauker som ønsker å skru opp varme i Kreml. Men for dem som går inn for en forhandlet slutt på konflikten i Ukraina, vil en forfremmelse for den notorisk ‘udiplomatiske diplomaten‘ være en bitter pille.

Noen få raske påminnelser er på sin plass. Da Nuland tjenestegjorde i Obama-administrasjonen, hadde hun en nå beryktet lekket samtale med USAs ambassadør i Ukraina.Mens Maidan-opprøret raste i landet, diskuterte paret amerikanske diplomater samtaler med opposisjonsledere, og Nuland uttrykte støtte for å sette Arseniy Yatseniuk til makten.(Yatseniuk skulle bli statsminister senere samme måned, etter at den Russland-vennlige tidligere presidenten Viktor Janukovitsj flyktet fra landet.) På et minneverdig tidspunkt i samtalen sa Nuland » Fu– k EU» som svar på Europas mykere holdning til protestene.

Kontroversen rundt oppfordringen – og større implikasjoner av USAs involvering i avsettingen av Janukovitsj – satte opp spenningen med Russland og bidro til Russlands president Vladimir Putins beslutning om å erobre Krim og støtte et opprør i Øst-Ukraina. Det hjalp nok heller ikke at hun delte ut mat til demonstranter på bakken i Kiev.

Nuland, sammen med utenriksdepartementets sanksjons-tsar Daniel Fried, ledet arbeidet med å straffe Putin gjennom sanksjoner. En annen tjenestemann ved State spurteetter sigende Fried om «russerne innser at de to hardste folkene i hele den amerikanske regjeringen nå er i en posisjon til å gå etter dem?»”

I en Consortium News- artikkel fra 2015 med overskriften «The Mess That Nuland Made«, utpekte avdøde Robert Parry Nuland som hovedarkitekten for regimeskifteoperasjonen i 2014 i Ukraina, som, som Aaron Maté forklarte i fjor, banet vei for krigen. vi ser der i dag. Forhåpentligvis ender stillingen hennes opp med å være midlertidig. 

I andre nyheter har Senatets våpenkomité  stemt for å bekrefte Bidens valg av general Charles Q. Brown Jr. som neste formann for Joint Chiefs of Staff, som erstatter Mark Milley. En fullstendig avstemning i senaten vil nå finne sted om hvorvidt Brown – for tiden stabssjef for luftforsvaret – skal bekreftes til landets høyeste militærkontor.

Gen. Charles Q. Brown Jr. i 2020. (US Air Force, Eric Dietrich)

Brown  er entydig  om sin tro på at USA må skynde seg å militarisere mot Kina i det såkalte Indo-Stillehavet for å forberede seg på konfrontasjon mellom de to maktene, og ber om flere  amerikanske  baser i regionen og økt innsats for å bevæpne Taiwan under hans. høring før Senatets våpenkomité tidligere denne måneden.

Tilbake i mai flagget Moon of Alabama nominasjonen av Brown i en artikkel der det ogsp blir at flere talsmenn for militær tilbakeholdenhet hadde trukket seg fra sine stillinger i administrasjonen, inkludert Wendy Sherman, visestatssekretæren erstattet av Nuland.  

Det er for tidlig å trekke noen sikre konklusjoner, men å se røster av tilbakeholdenhet trappe ned og talsmenn for eskalering som trapper opp kan være et dårlig varsel om noe som kommer.

Forrige artikkelDet blir mindre skogbranner med beiting og kontrollert lyngbrenning
Neste artikkelMarkant økning av spontanaborter og dødfødsler
Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."