Pentagonsjef: Ukraina-krigen er i en «fastlåst situasjon»

0
John Kirchhofer, stabssjef i DIA

John Kirchhofer i DIA sier at ingen av våpnene USA og deres allierte bidrar med vil gjøre det mulig for Ukraina å «bryte gjennom».

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 16. juli 2023.

En høytstående tjenestemann i Defense Intelligence Agency har beskrevet krigen i Ukraina som en «fastlåst situasjon» og sagt at ingen av våpnene USA og NATO bidrar med vil hjelpe ukrainske styrker til å «bryte gjennom» i sin motoffensiv.

«Vi er absolutt i en litt fastlåst situasjon», sa DIAs stabssjef John Kirchhofer på en konferanse torsdag, ifølge Bloomberg. «En av de tingene den russiske ledelsen mener, er at de kan holde ut lenger enn støtten fra Vesten».

(DIA er Pentagons militære etterretningsorganisasjon og har i oppgave å forsyne de militære styrkene med etterretning og analyser. John Kirchhofer er nummer tre i rang i DIA.)

Kirchhofer listet opp noen av våpnene NATO nylig begynte å levere, inkludert amerikanske klasebomber og britiske Storm Shadow-missiler. «Ingen av disse er dessverre den hellige gral som ukrainere leter etter og som vil tillate dem å bryte gjennom», sier han.

Ukrainske styrker har slitt med å få fremgang siden de startet sin motoffensiv i begynnelsen av juni. Amerikanske og europeiske tjenestemenn fortalte The New York Times i en rapport publisert lørdag, at 20% av alle Ukrainas våpen utplassert på slagmarken ble skadet eller ødelagt i løpet av de to første ukene av motoffensiven.

Tjenestemennene sa at tapsraten falt til 10% i de påfølgende ukene da ukrainske styrker nærmet seg russiske minefelt mer forsiktig. Tjenestemennene ga ikke tall på hvor mange ukrainske liv som er brukt i angrepet, ettersom Kiev holder et tett lokk om antall døde og sårede.

I forkant av motoffensiven avslørte Discord-lekkasjene og medieoppslagene at USA ikke forventet at Ukraina skulle gjenvinne noe betydelig territorium. Men Biden-administrasjonen presset på for angrepet likevel, da den er imot ideen om en våpenhvile.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

Pentagon Intelligence Official Says Ukraine War at a ‘Stalemate’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBoligpolitikkens mål: superfortjeneste for de få
Neste artikkelCornel West og kampanjen for å få slutt på politisk apartheid
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.