Milley spår lang, «veldig voldelig» ukrainsk motoffensiv

0
US Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Mark Milley speaks during a press conference at the NATO Headquarters in Brussels, Belgium on February 14, 2023.

Milley og Austin ledet et møte med militære tjenestemenn i Brüssel på torsdag.

Av Dave DeCamp

Anti-War, 15. juni 2023.

Leder for generalstaben, general Milley, spådde etter et møte med militære tjenestemenn i Brüssel på torsdag, at Ukrainas motoffensiv vil bli lang og «veldig voldelig» .

Milley kom med kommentarene da han ble spurt om hvor lenge han forventer at motoffensiven vil vare, og sa da at det var «for tidlig» å sette en tidslinje på kampen. «Dette er en veldig vanskelig kamp. Det er en veldig voldelig kamp, og det vil trolig ta betydelig tid og til en høy prisr», sier Milley.

Biden-administrasjonen har presset på for den voldelige motoffensiven, da den er eksplisitt imot en våpenhvile og fredssamtaler, en posisjon utenriksminister Antony Blinken skisserte tidligere denne måneden.

Milley hevdet at Ukraina har gjort «jevn fremgang», men kamplinjene har ikke endret seg mye siden Ukraina startet angrepet tidlig i forrige uke. Ifølge The New York Times har det gått tre dager siden Ukraina hevdet noen fremgang, og Ukrainas viseforsvarsjef erkjente at det var «veldig vanskelig å rykke frem» i sørøst.

Militær situasjon i Ukraina 15. juni 2023 (SouthFront.org)

Asia Times rapporterte 10. juni at amerikanske og europeiske militærobservatører i Ukraina beskrev Ukrainas forsøk på motoffensiv som et «selvmordsoppdrag», på grunn av måten de angrep Russlands posisjoner på.

«Hvis du vil gjennomføre en offensiv og du har et dusin brigader og et par dusin stridsvogner, konsentrerer du dem og prøver å bryte gjennom. Ukrainerne har løpt rundt i fem forskjellige retninger», sier en høytstående europeisk offiser til Asia Times.

«Vi prøvde å be dem om å stoppe disse stykkevise taktikkene, definere et hovedfremstøt med riktig infanteristøtte og deretter gjøre det de kan,» la offiseren til. Rapporten sa at Ukraina mistet 38 stridsvogner, inkludert mange tyskproduserte Leopard 2-stridsvogner, den 8. juni, ved å sende dem inn i minefelt uten å utplassere mineryddingskjøretøy først.

USA har allerede kunngjort en ny våpenpakke for å erstatte Bradley og Stryker pansrede kjøretøy som Ukraina har mistet i offensiven, og Ukraina har bedt om flere stridsvogner, inkludert Leopard 2.

I en tale sammen med Milley på torsdag, bagatelliserte forsvarsminister Lloyd Austin Ukrainas tap, og hevdet at Russland viste forskjellige bilder av de samme skadede kjøretøyene. «Dette er en krig, så vi vet at det vil bli kampskader på begge sider. Jeg tror russerne har vist oss de samme fem kjøretøyene omtrent tusen ganger, fra 10 forskjellige vinkler. Men helt ærlig, ukrainerne har – har fortsatt mye kampevne – kampkraft», sier han.

På konferansen i Brussel, med militære tjenestemenn fra mer enn 50 land, kjent som Ukraine Defense Contact Group, understreket Austin behovet for å støtte Ukraina på lang sikt. Han sa at Nederland og Danmark delte fremgangen de har gjort med å trene ukrainere på F-16-fly, men det er fortsatt uklart hvor mange av de amerikanskproduserte jagerflyene Ukraina vil motta.


Denne artikkelen ble først publisert i Anti-War:

Milley Predicts Long, ‘Very Violent’ Ukrainian Counteroffensive

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelSkolefraværet i 1–9 klasse er skremmende høyt, men eksakte tall mangler
Neste artikkelVenstresida ble blendet av Berlusconi
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.