Thailands provestlige regjering vil gi USA en plattform for innblanding i Myanmar

0

En sentral utenrikspolitisk rådgiver for lederen av Thailands liberale Move Forward Party (MFP) har sagt til Thai PBS World at den påtroppende MFP-ledede regjeringen ikke lenger vil tie om krisa i nabolandet Myanmar. Dette skriver The Irrawaddy, som fortsetter:

Myanmar har vært oppslukt av blodig konflikt siden kuppet i 2021 og brutale nedskjæringer utløste en populær væpnet motstand mot militærstyret.

Diplomatiske anstrengelser for å få slutt på krisen har stanset, og problemet har blitt en trussel mot regional stabilitet, spesielt for nabolandet Thailand.

Fuadi Pitsuwan, utenrikssjef for MFP-leder Pita Limjaroenrat, sa at den påtroppende regjeringen vil gjenopplive thailandsk utenrikspolitikk for å forbedre sitt image i ASEAN og lindre Myanmars politiske krise. MFP danner en åttepartikoalisjon etter å ha vunnet flertallet i landets stortingsvalg 14. mai.

Brian Berletic, som vil være kjent for leserne som en nøktern kommentator på krigen i Ukraina, bor i Thailand og har begivenhetene tett innpå seg. Her er hans kommentar:

USAs klienter vant valget i Thailand

Den USA-støttede opposisjonen vant en knusende seier ved valget i Thailand 14. mai. Partiet Move Forward fikk 36% av stemmene og Pheu Thai 27,7%. Dette har allerede vakt stor begeistring i Washington der man lenge har finansiert og dyrket fram denne opposisjonen.

Med et lojalt regime på plass i Thailand kan USA trappe opp sin infiltrasjon i Sørøst-Asia, og at dette har med Kina å gjøre bør ingen være i tvil om.

Forrige artikkelHvorfor er dieseldrivstoffet i Sverige dyrere enn i Norge, men motsatt for bensindrivstoffet?
Neste artikkelLockdown «skadet hundrevis av millioner mennesker i mange år fremover»
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.