Storbritannia rapporterer myokardittdødsfall hos nyfødte

0

Storbritannia har rapportert en uvanlig økning i myokardittinfeksjoner og to dødsfall hos babyer som hadde enterovirusinfeksjoner, sa Verdens helseorganisasjon (WHO) 16. mai 2023.

Dette skriver Lisa Schnirring ved University of Minnesota.

Hun skriver videre:

I begynnelsen av april varslet Storbritannia WHO om en økning i alvorlig myokarditt hos spedbarn i Wales. Femten tilfeller forenlig med neonatal sepsis hos babyer 28 dager gamle og yngre ble rapportert fra Wales og Sørvest-England fra juni 2022 og mars 2023. Polymerasekjedereaksjon (PCR)-testing hos ni pasienter bekreftet enten coxsackie B3 eller coxsackie B4. Fra april var tre pasienter innlagt på sykehus, fire mottok poliklinisk behandling, og to døde.

WHO sa at selv om enterovirusinfeksjoner er vanlige hos små babyer, er koblingen til myokarditt med alvorlige utfall i gruppen uvanlig. Til sammenligning, på sykehuset i Sør-Wales som behandlet 10 av tilfellene hadde de behandlet kun ett lignende tilfelle de siste 6 årene.

Myokarditt, eller betennelse i hjertemuskelen, var hovedtrekket, og tilfellene toppet seg i november 2022, med sporadiske tilfeller rapportert over de andre månedene. Enterovirusinfeksjoner er vanligvis milde, men de kan være mer alvorlige hos nyfødte enn hos eldre barn.

Et hendelseshåndteringsteam gjennomgår alle bevisene og har varslet britiske myndigheter, som har økt bevisstheten blant helsepersonell om enterovirusklyngen. Epidemiologiske undersøkelser pågår fortsatt. Klinikere publiserte også et brev med detaljer om åtte av tilfellene forrige måned i BMJ .

Etterforskning

Myndighetene i England og Wales etterforsker nå økningen i tilfeller, skriver The Epoch Times.

Dr. Shamez Ladhani, barnelege ved UKHSA, fortalte Epoch Times via e-post at «gitt et høyere enn gjennomsnittet antall tilfeller i Wales i høst-/vintermånedene hos svært små babyer, undersøker UKHSA situasjonen i England for å se om noen lignende tilfeller er observert her og om det er noen faktorer som driver økningen i saker.»

UKHSA sa til Epoch Times i en e-postmelding: «Verdensomspennende studier tyder ikke på noen økt risiko for myokarditt hos spedbarn av mødre som ble vaksinert mot COVID-19 i svangerskapet.»

Public Health Wales kunngjorde i begynnelsen av mai at de undersøkte en klynge av alvorlige enterovirusinfeksjoner med myokarditt hos svært små babyer fra Sør-Wales-regionen.

Tilfellene skjedde fra juni 2022 med en topp i november 2022 som involverte babyer under 28 dager gamle.

Ti babyer har utviklet myokarditt i denne klyngen. En baby er fortsatt på sykehus, åtte blir behandlet som polikliniske pasienter, og en baby er død.

«Et massivt spørsmål»

Konsulentpatolog og HART-medlem Dr. Clare Craig fortalte Epoch Times at det er «et massivt spørsmål om hvorvidt disse babyene eller mødrene er vaksinert eller ikke».

HART er en organisasjon som ble opprettet for å dele bekymringer om retningslinjer og veiledningsanbefalinger knyttet til COVID-19-pandemien.

«Coxsackievirus tilhører en familie av virus kalt enterovirus og en av de vanligste årsakene til viral myokarditt,» sa hun.

«Og vi så, som med andre virus, at diagnosen Coxsackievirus ble redusert enormt i 2020 da SARS-CoV 2 ankom.»

Hun la til at det totale antallet mennesker som fikk myokarditt etter 2020 forble det samme, noe som tyder på at «SARS-CoV 2 fylte nisjen» som Coxsackievirus hadde etterlatt seg.

«Men så kommer vaksinen og fra 2021 ble forekomsten av myokarditt skyhøy,» la hun til.

«Folkehelsemyndighetene hevder at de ønsker å opprettholde tilliten, og likevel vil de ikke utforske disse sakene for å utelukke bekymringer,» la hun til.

Forrige artikkelSivile i Donetsk lever i konstant frykt for ukrainsk bombing
Neste artikkelPentagon trygger Amerika – sprenger syrisk sauegjeter og 10-barns far