Bård Wormdal om Spionkrigen

0

Forfatteren Bård Wormdal er aktuell med boka Spionkrigen – det hemmelige spionsamarbeidet mellom Norge og USA.

Forlaget skriver:

Lyttestasjoner kamuflert som naust i havgapet, spiontokt langt inn på russisk jord, strengt bevoktede radaranlegg, fly og skip som samler informasjon i skjul. Alt dette har vært del av et hemmelig etterretningssamarbeid mellom USA og Norge som også omfatter avlytting på den russiske grensa og tapping av sivile satellitter.

Spionasjen har fanget enkeltmennesker i et høyt spill mellom stormaktene, og både under og etter den kalde krigen har den gjort småsteder i Nord-Norge til mulige bombemål. Likevel har avtalen med USA aldri vært åpent behandlet i Stortinget.
Ved hjelp av nye kilder, som samtaler med tidligere operatører og lekkede dokumenter, viser Spionkrigen hvordan norsk etterretning kan overvåke både fiendtlig aktivitet og vanlige nordmenn. Virksomheten drives av Norge, men er i stor grad finansiert av USA og tjener amerikanske interesser, trolig mer enn norske. Omfanget og metodikken er ikke kjent for offentligheten. Før nå.

Sjefredaktør Pål Steigan har snakket med Bård Wormdal om boka. Intervjuet kommer i kveld lørdag 13. mai klokka 19.00 på Steigan Live. Her er en appetittvekker:

Wormdal har tidligere gitt ut bøkene

Satellittkrigen – Norsk militarisering av polområdene og verdensrommet

og

Spionbasen – den ukjente historien om CIA og NSA i Norge

Forrige artikkelLatvia slår ned på feiring av Seiersdagen og tillater hyllest av latviske SS
Neste artikkelKunnskapsløst valgflesk