Kinas forsvarsminister møtte president Putin for å konsolidere det militære samarbeidet

0
Kinas forsvarsminister Li Shangfu møtter president Vladimir Putin i Moskva.

Midt under den ortodokse påskefeiringa i Moskva møtte Kinas forsvarsminister Li Shangfu president Vladimir Putin og forsvarsminister Sergei Sjoigu i Moskva. Det at Kinas forsvarsminister ikke bare møter sin kollega, men også Russlands president er et signal til omverdenen om at Kina og Russland nå står sammen ikke bare økonomisk og politisk, men også militært.

Li Shangfu og Putin hyllet da også det militære samarbeidet mellom de to atomstormaktene.

Reuters skriver:

Opptak fra møtet viste at Putin håndhilste på Li og deretter satte seg ved et bord. Russlands forsvarsminister Sergei Shoigu var også til stede.

«Vi jobber aktivt gjennom våre militæravdelinger, utveksler regelmessig nyttig informasjon, jobber sammen innen militær-teknisk samarbeid og holder felles øvelser,» sa Putin.

Øvelsene, la han til, hadde blitt holdt i Fjernøsten så vel som Europa og involverte bakke-, marine- og luftstyrker.

«Utvilsomt er dette et annet viktig område som styrker den ekstremt tillitsfulle, strategiske karakteren til våre relasjoner,» sa Putin.

Forberedelser til kampene som kommer

I en videosamtale forklarer Alex Christoforou og Alexander Mercouris fra The Duran betydninga av dette møtet:

Under besøket la forsvarsminister Li Shangfu ned en krans på den ukjente soldats grav i Moskva og de to forsvarsministrene mintes Kinas og Sovjetunionens store innsats for å nedkjempe nazismen og fascismen under den annen verdenskrig. Kina og Sovjetunionen var de to landene som uten sammenlikning ofret mest i denne krigen i form av sivile og militære tap.

Forrige artikkelHjerneskader etter COVID-vaksinasjon
Neste artikkelLekket dokument avslører at USA spionerer på FNs generalsekretær