Hva skjer på østfronten?

0

Blir det noe av den lenge varslede ukrainske offensiven?

Det er nesten umulig å få noe inntrykk av hva som egentlig foregår på fronten i Ukraina hvis man er så uheldig at man bare har vestlige hovedstrømsmedier å forholde seg til. steigan.no har hele tida gått inn for våpenhvile og fredsforhandlinger, mens alle norske stortingspartier vil ha mer våpen og mer krig. I Norge er det lite støtte for vårt standpunkt, men i Det globale sør er det nettopp kravet om en fredelig løsning av konflikten som er det framherskende, både blant vanlige folk og blant de politiske lederne.

Denne krigen startet ikke med den russiske invasjonen 22. februar 2024. Den startet med det USA-styrte statskuppet mot den lovlig valgte presidenten i Ukraina 22. februar 2014 og de påfølgende pogromene og deretter krigføringa mot de russisktalende i Donbass.

Rett etter presidentvalget i mai sa Petro Porosjenko at han skulle knuse opprøret i Donetsk og Lugansk, og at det skulle «ikke ta uker eller måneder, men timer». Han har også sagt at «anti-terroroperasjonen» skulle drepe hundrevis av separatister for hver drepte soldat fra Kiev-styrkene. Til tross for dette har Norge hele tida støttet Kiev-regimet politisk og militært. Fra begynnelsen av var det Erna Solberg, Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre som sto for denne støtten. Nå har de som kjent også fått følge av ledelsene i SV og Rødt.

På steigan.no har vi siden begynnelsen av 2014 publisert over 1330 artikler med Ukraina som tema. Det er få andre medier i Norge som kan vise til en like omfattende dekning, og neppe noen som til de grader har brukt dokumenterbare kilder fra begge sider i konflikten. Les her: Ukraina.

Her skal vi vise til tre kilder som følger krigen nøye. Det er Alexander Mercouris i The Duran, den tidligere amerikanske marinesoldaten Brian Berletic og Military Summary Channel. Alle bruker kilder fra begge sider i krigen og redegjør for det. Her er deres nyeste kommentarer per 27. mars 2023:

Alexander Mercouris

Brian Berletic

Military Summary Channel

Forrige artikkelHanlons barberkniv
Neste artikkelItalia og Ungarn vedtar lover for å beskytte innbyggerne mot insekter i mat