USA forteller at de ikke har nok langdistanseraketter å sende til Ukraina

0

Ukraina ønsker Army Tactical Missile Systems (ATACMS), som har en rekkevidde på opptil 300 kilometer.

Av Dave DeCamp, 14. februar 2023

Dave DeCamp.

Mens USA jevnt og trutt har eskalert sin militære støtte til Ukraina, har Biden-administrasjonen holdt igjen med å sende Army Tactical Missile Systems (ATACM), ammunisjon som har en rekkevidde på opptil 300 kilometer og som kan avfyres fra HIMARS-systemene.

En grunn til ikke å sende ATACM er at de kan brukes til å bombe russisk territorium, og risikere en stor eskalering av krigen, selv om administrasjonen er mye mindre bekymret for eskalering enn den var tidligere i konflikten. Ifølge en rapport fra POLITICO forteller USA også Ukraina at de ikke har nok ATACM enheter til overs.

Med henvisning til folk som er kjent med de siste samtalene i Pentagon, sa rapporten at amerikanske tjenestemenn formidlet til representanter fra Ukraina, at det amerikanske militæret ikke har noen ATACM på lager. De sa at hvis USA sender ATACM til Ukraina, vil det gjøre det amerikanske militæret mindre forberedt på en fremtidig kamp.

Amerikanske militærlagre minker allerede ved å bevæpne Ukraina, ettersom en enorm mengde ammunisjon har blitt sendt til landet, nærmere bestemt 155 mm artillerigranater. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, sa mandag at Ukraina bruker ammunisjon raskere enn alliansen kan produsere, noe som reiser spørsmål om bærekraften i å støtte krigen.

POLITICO-rapporten sa at Ukraina vurderer å be USA om å godkjenne kjøp av ATACM fra en amerikansk alliert som har dem. I henhold til planen skulle USA sørge for finansieringen av avtalen. Sør-Korea, Polen, Romania, Hellas, Tyrkia, Qatar og Bahrain er alle bevæpnet med ATACM-systemer.

Rapporten sa at USA fortsatt er bekymret for at sending av ATACM kan eskalere krigen. Men administrasjonen har lovet andre våpen den tidligere utelukket på grunn av eskaleringsbekymringer. Senest sa USA at de kjøpte Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB) for Ukraina, som kan treffe mål opptil 94 miles unna, nesten dobbelt så lang rekkevidde som angrepsområdet for ammunisjonen Ukraina for tiden bruker med HIMARS-systemene.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Report: US Tells Ukraine It Doesn’t Have Enough Long-Range Missiles to Send

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVår vei til atomkrigen
Neste artikkelVedvarende villfarelse i USAs og NATOs forsvarsetablissement
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.