Tyskland åpen for teorier om at et vestlig land angrep Nord Stream rørledningene

0

Vestlige medierapporter har erkjent at det ikke er bevis for at Russland sto bak sabotasjen.

Av Dave DeCamp, 5. februar, 2023

Dave DeCamp.

Times of London rapporterte torsdag at Tyskland er «åpen» for teorier om at et vestlig land angrep Nord Stream-rørledningene i et forsøk på å legge skylden for hendelsen på Russland.

Times-rapporten lyder: «Den tyske etterforskningen antas å ha gjort liten fremgang så langt, med embetsrepresentanter som ennå ikke har avdekket noen overbevisende bevis. The Times forstår imidlertid at de fortsatt er åpne for teorier om at en vestlig stat utførte sprengningen med sikte på å skylde på Russland.»

Siden angrepene på naturgassrørledningene som forbinder Russland og Tyskland ble oppdaget i september, har ingen av de tre landene som etterforsker hendelsen, Tyskland, Sverige og Danmark, sagt offentlig hvem de mener var ansvarlig.

På tidspunktet for angrepet la vestlige tjenestemenn og medier skylden på Russland, selv om begge Nord Stream-rørledningene hovedsakelig eies av Gazprom, det russiske statlige naturgasselskapet. Men nylig har vestlige medier erkjent at det ikke er noen bevis for at Moskva var ansvarlig.

Russland har på sin side anklaget Storbritannia for å være involvert i Nord Stream-sabotasjen. Kreml hevdet at de hadde etterretning som viste at «britiske militærspesialister ledet og koordinerte angrepet». Men Moskva har ikke kommet med noen bevis, og Storbritannia benekter påstanden.

USA har et motiv for å angripe rørledningene da de forsøkte å stoppe byggingen av Nord Stream 2-rørledningen i årevis. Etter hendelsen sa utenriksminister Antony Blinken at eksplosjonene ga en «enorm mulighet» til å avvenne Europa fra russisk gass.

Victoria Nuland, statssekretær for politiske anliggender, sa under en senatshøring i forrige uke at Biden-administrasjonen var glad for at Nord Stream 2-rørledningen var en «haug av metall på havets bunn». Hun henvendte seg til senator Ted Cruz (R-TX), og begge brukte begrepet før krigen for å beskrive rørledningen da den ikke leverte gass til Tyskland.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Germany Open to Theories That a Western Country Attacked Nord Stream Pipelines

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


Nord Stream who?

Forrige artikkelWHOs nye avtaletekst krever at alle land «skal slå ned på» kritikk av deres pandemipolitikk
Neste artikkelPatolog Ryan Cole om overdødelighet: Dette er hva jeg ser i mikroskopet
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.