«Menn samles sammen som kveg i Transcarpathia»

0

Den 23. januar publiserte den ungarske utgaven av Pesti Srácok en videorapport med tittelen «Menn samles sammen som kveg i Transcarpathia».

Dette skriver Francis MooreThe Duran.

I historien sier korrespondent Fussy Angela (FÜSSY ANGÉLA) at den største mobiliseringen blir utført i Transcarpathian-regionen i Ukraina siden begynnelsen av den russiske invasjonen. Dette er på grunn av behovet for å veie opp for de store tapene til den 128. fjellbrigaden til de væpnede styrkene i Ukraina, som ble dannet i Transcarpathia, som har hatt store tap i kampene nær Soledar i Donbass.

«[Lokale innbyggere] sier at det ikke har vært noen slik mobilisering i Transcarpathia siden krigen begynte.Det er anslått at hundrevis av ukrainske militære og politimenn har oversvømmet Transcarpathia de siste dagene.buss, i en barnehage, på en kafé… De går allerede inn i husene,” rapporterer Pesti Srácok og siterer lokale innbyggere.

Spesielt den ungarske avisen Metropol rapporterte at likene av det ukrainske militæret i nærheten av grensen til Ungarn ble lagret i flere uker i en kjøleskapsbil. Deres pårørende er ikke informert om deres død. En annen ungarsk utgave av Ripost skriver at Ukrainas sikkerhetstjeneste forbyr slektningene til de døde transkarpatiske ungarerne å søke etter informasjon om dem på sosiale nettverk eller offentlig rapportere deres død.

Denne artikkelen i EuroWeekly later til å være fjernet fra nettet.

«Den 128. separate fjellovergrepsbrigaden til Ukrainas væpnede styrker beveger seg raskt mot sin sjette omorganisering.<…> I hast samlet for femte gang, ble den 128. umiddelbart kastet til Zaporozhye-fronten.Inntil nylig gjaldt omorganiseringen av 128. alltid bare de menige, og de overlevende 20-25% var en del av kommandostaben til brigaden. Men på Zaporozhye-fronten er tradisjonene i det 128. i endring», skrev den russiske representanten Vladimir Rogov på Telegram og antydet store tap blant det ukrainske militæret.

Ungarns utenriksminister og minister for utenriksøkonomi Péter Szijjártó uttalte offentlig at de transkarpatiske ungarerne blir mobilisert inn i den ukrainske hæren på en «hard måte» og oppfordret Kiev til å revurdere sin politikk overfor denne gruppa. «Sammen med ukrainerne dør også ungarerne. <…> Ungarerne som bor i Transcarpathia blir tross alt også mobilisert inn i den ukrainske hæren. De siste dagene har det dukket opp opptak av hvor hardt dette noen ganger skjer,” sa han, og understreket at mange av de mobiliserte senere dør.

Spenningen rundt det ungarske samfunnet i Transcarpathia har ikke unnsluppet de ukrainske fascistene. Umiddelbart på nyåret 2023 dro flere titalls medlemmer av den fascistiske organisasjonen Pravij Sektor (Høyre Sektor) til byen Beregovo i Transcarpathia på grensa til Ungarn. Der ga de følgende melding til de ungarske ukrainerne:

«Du er på ukrainsk jord. Vi vil finne hver og en av dere som har mottatt pass og mottar tilskudd fra magyarene [ungarerne]. Husk: vi kommer etter deg! Vi er overalt! Vi er overalt! Vi finner deg! Vi vet hvor du jobber, vi vet hvor du bor, hvor barna dine går på skole.»

Ungarn vil ikke ratifisere EU-medlemskap for Ukraina så lenge ukrainere i landet undertrykkes

Ungarske myndigheter kommer ikke til å ratifisere Ukrainas medlemskap i EU hvis Kiev nekter å løse spørsmålet om undertrykkelse av nasjonale minoriteter, sa lederen av den ungarske statsministerens administrasjon, Gergely Gulyás nylig.

«Hvis det ikke er noen framgang i spørsmålet om nasjonale minoriteter, vil det ikke være noen ungarsk ratifisering,» sa Gulyás.

Han bemerket at noen lover i Ukraina som regulerer nasjonalitetspolitikk ikke oppfyller EUs standarder. Han bemerket også at hvis Kiev ble medlem av NATO nå ville det bli verdenskrig.

Området tilhørte kongeriket Ungarn inntil landet ble desimert gjennom Trianonavtalen etter første verdenskrig.

Det våre hjemlige Ukrainaentusiaster ikke later til å være klar over er at rasismen til regimet i Kiev ikke bare rammer de russisktalende og russere generelt. Den ukrainske statsideologien er rasistisk også mot jøder, polakker, rumenere, ungarere, rutenere og alle andre minoriteter i Ukraina.

Forrige artikkelEr fugleinfluensa “den neste greia”?
Neste artikkelEt forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige