Hva skjuler seg i saltgruvene i Bakhmut?

0
Fra en av de enorme hallene i saltgruvene i Soledar / Bakhmut

Hvorfor er spesielt denne byen viktig?

Av Larry Johnson

Larry Johnson

Den langvarige kampen om Bakhmut blir i pressen fremstilt som et symbol på russisk svakhet. Jeg vet at mange vestlige har klødd seg i hodet og lurt på hvorfor det føres en så voldsom kamp om akkurat dette stykket av territoriet. Svaret tror jeg ligger under overflaten til Bakhmut/Soledar i Soledar Salt Mines (aka Artyomsol Salt Mines). Saltgruven er et monster, med 125 miles med tunneler.

Ta en titt på disse bildene:

Evgeny Prigozhin, skaperen av Wagner-gruppen kom med følgende oppdatering om situasjonen i Bakhmut og nevner saltgruvene i forbifarten:

«Bakhmut er det sentrale punktet på østfronten og et seriøst logistikksenter. Og vår oppgave der er å dø så lite som mulig, og å ødelegge fienden så mye som mulig.

Bakhmuts funksjon er dens unike historiske og geografiske forsvarsmuligheter, som for det første inkluderer inndeling av byen i flere deler av vannbarrierer. For det andre er nabolaget Bakhmut et kompleks av bosetninger som skaper et enhetlig forsvarssystem. For det tredje er dette et unikt landskap, raviner og høyder, som er naturlige tunneler. Og prikken over i-en er systemet med Soledar- og Bakhmut-gruver, faktisk et nettverk av underjordiske byer. Der det ikke bare er en gruppe mennesker på en dybde på 80-100 meter, men også et sted hvor stridsvogner og infanteri-kampkjøretøyer kan bevege seg. Og våpen har blitt lagret der siden første verdenskrig.»

https://t.me/sonar_21/162

Jeg tror det foregår mer under jorden enn saltutvinning. Det er et sikkert lager for Ukrainas militære utstyr. Bloggen ScoopTrade gir en flott oversikt:

Før starten av den spesielle militæroperasjonen i Ukraina var Artyomsol det største foretaket for utvinning og salg av bordsalt i Sentral- og Øst-Europa. Den består av fem saltgruver, som ligger innenfor bygrensene til Soledar og Praskovievka: gruvene nr. 1, nr. 3, nr. 4, nr. 7 og Volodarsky-gruven. De er sammenkoblet med jernbane og vei, samt et utviklet system for underjordisk kommunikasjon, som etter utbruddet av fiendtlighetene ble forbedret av militærpersonellet til de væpnede styrkene i Ukraina.

Saltgruvesystemet Artemsoli brukes allerede av Ukrainas væpnede styrker som en underjordisk festning. Ammunisjonslagre, kvarter for personell, og noen steder til og med hangarer for utstyr er utstyrt på store dyp. Og «få» dem fra overflaten er nesten umulig. Underjordisk kommunikasjon brukes også av ukrainsk militærpersonell for å bevege seg mellom stillinger, og tilnærmingene og noen innganger til gruvene er minelagt og klare til å bli sprengt. Når det gjelder vanskelighetsgrad for angrepet, kan Artemsol-gruvene lett konkurrere med den berømte Azovstal i Mariupol.

Dette er med på å forklare hvorfor Ukraina kaster stadig mer folk inn i kampene (av mange kalt en kjøttkvern) på overflaten. Det er et kritisk anlegg. Men er det mulig at Ukraina har lagret bevis for sitt biovåpenprogram i gruvene? Dette er mer enn et viktig knutepunkt for transport/logistikk.

USA er av den oppfatning at Russlands president Vladimir Putins allierte Yevgeny Prigozhin, som er grunnleggeren av Russlands mektigste leiesoldatgruppe, er interessert i å ta kontroll over salt og gips fra gruver nær den ukrainsk-kontrollerte byen Bakhmut.

Det er indikasjoner på at monetære motiver driver Russlands og Prigozhins «besettelse» av Bakhmut, la tjenestemannen til. Prigozhin er eier av det private russiske militærselskapet Wagner Group.

https://news.yahoo.com/u-thinks-putin-ally-prigozhin-224346077.html

Jeg tror det ligger mer i dette enn bare å prøve å henge på en lønnsom naturressurs. Ukraina kjemper ikke en desperat kamp og ofrer tusenvis av sine tropper bare for å beskytte et lukrativt salt. Hva tror du?

Se også: Salt Mines Of Soledar

Denne artikkelen er publisert og oversatt av Derimot.no

Forrige artikkelDebatt: Er Kina sosialistisk?
Neste artikkelBidens eksistensielle angst i Ukraina
Larry Johnson
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.