Ukraina forbyr den ortodokse kirken

0
Den østlige ortodokse kirken er den nest største i kristenheten. Mosaic of Christ Pantocrator, Hagia Sophia / Utsnitt / Wikimedia CC 2.0

Det ukrainske nasjonale sikkerhets- og forsvarsrådet vedtok 1. desember 2022 å «forby religiøse organisasjoner tilknyttet Russlands føderasjons innflytelsessentre fra å operere i Ukraina», kunngjort av president Zelensky mens han signerte dekret 820/2022.

De «integrerte nasjonalistene» forbød den ortodokse kirken allerede under andre verdenskrig.

«Statstjenesten for etnopolitikk og samvittighetsfrihet» (fint navn på et rasistisk konsept!) fikk i oppgave å stenge bygningene til den ortodokse kirken under patriarken i Moskva. Et titalls kirkeledere har blitt arrestert så langt.

Det ukrainske presidentskapet anser at det respekterer samvittighetsfriheten i samsvar med Europarådets standarder, nå som den russiske føderasjonen ikke lenger er medlem.

For to uker siden stormet de ukrainske sikkerhetstjenestene (SBU) et ortodoks kloster i Kiev og arresterte en prest som hadde våget å kalle Russland for «Moderlandet» til Ukraina.

På Twitter beundret Donald Trump Jr. (sønn av den tidligere presidenten) Ukrainas frihetsoppfatning og foreslo å sende ytterligere 100 milliarder dollar uten å få noen sikkerhet for hvordan de vil bli brukt.

Da hun ankom Kiev 3. desember, utbrøt statssekretær Victoria Nuland: «I dag kjemper du ikke bare for din frihet, men også for demokratiske verdier».

Oversatt av Derimot.no.

Forrige artikkelVerdens arbeidere opplever det største reallønnsfallet på 100 år
Neste artikkelDen kapitalistiske løsninga for å «redde» planeten: Gjør den til en ny type eiendom og selg den (4)
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.