Ukraina forbyr den ortodokse kirken

0
Den østlige ortodokse kirken er den nest største i kristenheten. Mosaic of Christ Pantocrator, Hagia Sophia / Utsnitt / Wikimedia CC 2.0

Det ukrainske nasjonale sikkerhets- og forsvarsrådet vedtok 1. desember 2022 å «forby religiøse organisasjoner tilknyttet Russlands føderasjons innflytelsessentre fra å operere i Ukraina», kunngjort av president Zelensky mens han signerte dekret 820/2022.

De «integrerte nasjonalistene» forbød den ortodokse kirken allerede under andre verdenskrig.

«Statstjenesten for etnopolitikk og samvittighetsfrihet» (fint navn på et rasistisk konsept!) fikk i oppgave å stenge bygningene til den ortodokse kirken under patriarken i Moskva. Et titalls kirkeledere har blitt arrestert så langt.

Det ukrainske presidentskapet anser at det respekterer samvittighetsfriheten i samsvar med Europarådets standarder, nå som den russiske føderasjonen ikke lenger er medlem.

For to uker siden stormet de ukrainske sikkerhetstjenestene (SBU) et ortodoks kloster i Kiev og arresterte en prest som hadde våget å kalle Russland for «Moderlandet» til Ukraina.

På Twitter beundret Donald Trump Jr. (sønn av den tidligere presidenten) Ukrainas frihetsoppfatning og foreslo å sende ytterligere 100 milliarder dollar uten å få noen sikkerhet for hvordan de vil bli brukt.

Da hun ankom Kiev 3. desember, utbrøt statssekretær Victoria Nuland: «I dag kjemper du ikke bare for din frihet, men også for demokratiske verdier».

Oversatt av Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.