Tyrkia anklager USA for medvirkning til Istanbul-bombingen som drepte seks mennesker

0
Bakgrunnsillustrasjon: Shutterstock

Tyrkia anklager det kurdiske PKK for å stå bak angrepet og sier USA støtter deres organisasjoner i Syria.

Av Dave DeCamp, AntiWar, 14. november 2022.

Tyrkias innenriksminister avviste på mandag kondolanser fra USA etter en dødelig bombeaksjon i Istanbul og antydet at Washington var medskyldig i angrepet på grunn av sin støtte til kurdiske militante grupper nordøst i Syria.

Bombingen i Istanbul drepte seks mennesker og såret 81 andre, og Tyrkia har anklaget en syrisk tilknyttet organisasjon, den kurdiske gruppen PKK, for å stå bak eksplosjonen. Tyrkiske myndigheter arresterte en kvinnelig mistenkt som de sa var sendt fra Syria for å utføre angrepet. PKK benekter på sin side ansvar og sier de ikke vil ramme sivile.

PKK er aktiv i Tyrkia og regnes som en terroristorganisasjon av både Washington og Ankara. Men over grensen i Syria støtter USA kurdiske militante med bånd til PKK. PYD regnes som underavdeling av Syrias PKK og er assosiert med YPG, en milits som er den primære komponenten i SDF, som USA åpent støtter.

Det hvite hus og den amerikanske ambassaden i Tyrkia, sendte søndag kondolanser for Istanbul-bombingen. Men på grunn av USAs støtte til de kurdiske gruppene i Syria, avviste den tyrkiske innenriksministeren Suleyman Soylu, USAs kommentarer.

«Jeg understreker nok en gang at vi ikke aksepterer, og avviser kondolansene fra den amerikanske ambassaden,» sa han, ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency. Soylu sa at de amerikanske kondolansene var som om «morderen er blant de første som kommer tilbake til åstedet».

«Den som forer PYD der, og prøver å gi intern etterretning til PKK, er gjerningsmannen,» la Soylu til.

Turkey Accuses US of Complicity in Istanbul Bombing That Killed 6

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelNår Pentagon vil ha fredssamtaler
Neste artikkelOppgjøret til pelsdyrbøndene utsatt igjen
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.