Polen avviser Tysklands tilbud om å utplassere Patriot-missiler

0
LAAGE, GERMANY - AUG 23, 2014: A German army mobile MIM-104 Patriot surface-to-air missile (SAM) system on display during the Laage airbase open house.

Den polske regjeringen sa at missilene burde gå til Ukraina, noe som ville bety direkte NATO-intervensjon i krigen.

Av Dave DeCamp, Anti-War, 24. november 2022

Den polske regjeringen har avvist et tilbud fra Tyskland om å utplassere Patriot-luftforsvarsmissiler i Polen, ved å foreslå at de i stedet skal sendes til Ukraina, noe som vil eskalere NATOs involvering i krigen med Russland betydelig.

Å sende patriotrakettene til Polen ville kreve utplassering av tyske tropper for å operere dem, noe som ville bety direkte NATO-intervensjon i krigen. Tysklands forsvarsminister Christine Lambrecht avviste ideen med den begrunnelse at Ukraina ikke er NATO-medlem.

«Dette er Patriot-systemer som er en del av NATOs integrerte luftforsvarsplanlegging. Derfor var det mulig å gi dette tilbudet til Polen, sier Lambrecht. «Ethvert forslag som avviker fra det må nå diskuteres med NATO og med våre allierte.»

Tyskland kom med tilbudet etter at en ukrainsk luftvernrakett landet i Polen og drepte to personer. Polen foreslo først at de ville akseptere Tysklands tilbud om Patriot-utplasseringen, som også ville innebære tyske krigsfly som flyr nær den ukrainske grensen.

Den polske avvisningen av det tyske tilbudet understreker spenningene mellom de to NATO-medlemmene. Polen har vært en stor støttespiller for Ukraina, etter å ha sendt hundrevis av stridsvogner fra sovjettiden til landet, og har kritisert den tyske regjeringen til kansler Olaf Scholz for å være for nølende med å bevæpne Kyiv.

Den polske regjeringen møtte innenlandsk kritikk for sitt forslag om at rakettene skulle sendes til Ukraina. Rzeczpospolita, en polsk dagsavis, sa at beslutningen var «sjokkerende» siden den «ville involvere NATO i et direkte sammenstøt med Russland, noe alliansen har forsøkt å unngå fra begynnelsen»


Poland Rebuffs Germany’s Offer to Deploy Patriot Missiles

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp:

https://news.antiwar.com/author/dave_decamp/

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.