Dørmatta

0

Av Niels Gerhard Johansen.

Nesten samtidig som et missil slo ned i Polen og drepte 2 sivilister ropte Ukraniums president Zelenskyt på Nato i håp om at Polen ville aktivere et samlet Nato til motangrep på Russland. 

Zelenskyt ropte imidlertid for døve ører. For det første fordi missilet var antiluftskyts avfyrt fra hans eget Ukranium. For det andre fordi NATO slett ikke har noe ønske om reell konfrontasjon med Russland.

Scenografsekretær, Jens Stoltpåberget, gjentok linjen som NATO har hatt siden begynnelsen: «NATO er ikke en del av konflikten i Ukraina».

Nei, NATO holder seg på matta og Polen innfinner seg villig i å være denne matta. Et par sivile tap betyr lite i det storpolitiske spillet.

Det ser ut til at Zelenskyt må bruke sterkere skyts for å aktivere NATO sin artikkel 5, men han må trå varsomt. Hvis han sender for mange missiler mot Polen, lykkes han kanskje å få NATO i aktivt motangrep – men mot seg selv… 

Forrige artikkelDe som kjemper for å forandre verden kjenner den altfor godt
Neste artikkelKlimakonferansen i Egypt – en komplett fiasko
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website