Har Amerikanske forskere lagd ny dødelig covid-variant?

0
Inside Quarantine Secure High Level Laboratory Scientists in a Coverall Conducting a Research Trying to Make Coronavirus Disease Treatment using Transparent Display Tablets and Modern Technology. Innfelt karikatur av TO

Laboratorieteamet bak mutantvarianten blir beskyldt for å «leke med ilden»

Forskere ved Boston University hevdes å ha skapt en ny variant av Covid-19 med en dødelighet på 80 %, ved å kombinere den svært overførbare omikronvarianten av koronaviruset med den opprinnelige Wuhan-stammen. Forskningen, som beskriver eksperimenter som antas å ha skapt viruset i utgangspunktet, har forårsaket opprør.

I en forskningsartikkel publisert i forrige uke forklarte forskerne at de isolerte piggproteinet til omikronvarianten og kombinerte det med «ryggraden» i  den opprinnelige stammen som sirkulerte tidlig i 2020. Dette skapte et virus som «robust unnslipper vaksineindusert … immunitet»  og påfører «alvorlig sykdom» på laboratoriemus, hvorav 80 % døde under testing, heter det i artikkelen.

Mens teamet innrømmet at deres mutantstamme sannsynligvis ville være mindre dødelig hos mennesker enn mus, fant de at den produserte fem ganger så mange viruspartikler i laboratorievoksne humane lungeceller sammenlignet med omikronvarianten.

Artikkelen er ennå ikke fagfellevurdert.

Boston University benekter at de har lagd en ny og dødelig covid-variant

Etter at denne artikkelen slo ned som en bombe på nettet, har Boston University gått ut og på det sterkeste benektet at de har utviklet en ny og dødelig covid-variant.

«Dyremodellen som ble brukt var en spesiell type mus som er svært mottakelig, og 80 til 100 prosent av de infiserte musene bukker under for sykdom fra den opprinnelige stammen, den såkalte Washington-stammen,» sier Corley. «Mens Omicron forårsaker en veldig mild sykdom hos disse dyrene.»

Dette tallet på 80 prosent er det medierapportene har satt seg fast på, og gir en feilaktig fremstilling av studien og dens mål.

«Dette var en uttalelse tatt ut av kontekst for sensasjonsformål,» sier Corley, «og det gir en fullstendig feilaktig fremstilling av ikke bare funnene, men [også] formålet med studien.»

Nyheten om forskningen forårsaket opprør på nettet, da det er allment antatt at lignende «gain-of-function» -forskning – et begrep som beskriver endringen av et patogen for å forbedre dets styrke – ved Wuhan Institute of Virology i Kina etter noens mening førte til den globale Covid-19-pandemien. USA finansierte slik forskning ved Wuhan-instituttet, selv om det fortsatt er uklart om det spesifikke koronaviruset som forårsaket pandemien stammer fra laboratoriet.

Jeffrey Sachs, som leder koronakommisjonen til The Lancet, skriver: Covid possibly came out of a U.S. biotechnology lab, says Columbia professor.

–  «Dette burde være helt forbudt, det er å leke med ilden», sier Shmuel Shapira, tidligere leder for Israel Institute for Biological Research , om Boston-eksperimentene.  «Hvor mange ganger sa virologer at de ikke gjorde kimære SARS-virus mer dødelige? Hvor mange???» tvitret reporter Paul Thaker.

Vi tar ikke stilling til hva Boston University har gjort eller ikke gjort, men vi viser til den polemikken som har oppstått i kjølvannet av artikkelen i Daily Mail.

Boston-teamet er eventuelt ikke de eneste forskerne som vender tilbake til potensielt farlig forskning i kjølvannet av pandemien. EcoHealth Alliance, det private selskapet som er ansvarlig for mye av Wuhan-instituttets gain-of-function-forskning før 2020, ble tildelt et tilskudd på $ 650 000  av USA i forrige måned for å studere «potensialet for fremtidig flaggermus-koronavirusfremvekst i Myanmar, Laos og Vietnam».

EcoHealth Alliance er finansiert av blant andre Bill & Melinda Gates Foundation.

Les også: JEFFREY SACHS PRESENTS EVIDENCE OF POSSIBLE LAB ORIGIN OF COVID-19

Og: A call for an independent inquiry into the origin of the SARS-CoV-2 virus

Forrige artikkelFastlegekrise og privatisering i helsetilbudene gir økte klasseforskjeller
Neste artikkelFransk TV sender formell klage til Ukraina på grunn av «drapslista» Myrotvorets
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.