Det hvite hus pynter på Bidens «Armageddon»-uttalelse

0

Det hvite hus sier Bidens «Armageddon»-kommentar ikke er basert på ny etterretning. I et tilsynelatende forsøk på å bagatellisere presidentens uttalelse, sa pressesekretær Karine Jean-Pierre til journalister at USA ikke har sett noen grunn til å justere sin holdning til atomvåpen.

Av Kyle Anzalone, Anti-War

Pressesekretær Karine Jean-Pierre i Det hvite hus sier det ikke er noen ny etterretning som tyder på at Russland gjør klar sine atomvåpen. Hun snakket med journalister om president Joe Bidens uttalelse om at USA og Russland nærmer seg kjernefysisk Armageddon. Kommentaren utløste alarmer om en potensiell atomkrig mellom NATO og Russland.

Biden advarte om at verden nå er nærmere «Armageddon» enn på noe tidspunkt siden Cuba-krisen. Putin «spøker ikke når han snakker om potensiell bruk av taktiske atomvåpen eller biologiske eller kjemiske våpen, fordi hans militære er, kan du si, betydelig underpresterende,» sa presidenten.

«For første gang siden Cuba-krisen har vi en direkte trussel om bruk [av atom-våpen] hvis ting faktisk fortsetter i den nåværende retningen,» la han til da han talte på en innsamlingsaksjon torsdag.

På fredag fortalte Jean-Pierre reportere: «Vi har ikke sett noen grunn til å justere vår egen strategiske holdning til atomvåpen, og vi har heller ingen indikasjon på at Russland forbereder seg på umiddelbar bruk av atomvåpen.»

Hun så ut til å forsøke å bagatellisere bekymringer forårsaket av Bidens uttalelse. «Han forsterket det vi har sagt, og det er hvor alvorlig vi tar disse truslene om atomvåpen,» sa Jean-Pierre.

Den franske presidenten Emmanuel Macron var kritisk til Bidens bemerkninger og sa: «Vi må snakke med forsiktighet.» Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton, hevdet til CBS News at Biden hadde «overdrevet alvoret i situasjonen vi er i akkurat nå» da han antydet at «utsiktene til Armageddon» er det høyeste det har vært siden Cubakrisen.

President Vladimir Putin truet imidlertid nylig med å forsvare russisk terri-torium med Moskvas fulle arsenal. Ukrainske styrker presser for tiden på med en offensiv i regioner som Russland gjør krav på.

Brown Universitys Cost of War Project – krigens kostnader, gjennomførte nylig en studie som fant at «dersom USA og NATO overreagerer på Russlands invasjon av Ukraina med drastiske økninger av forsvarsutgiftene og konvensjonelle styrker i Europa, kan det presse Moskva mot «nukleær eskalering», ifølge Insider.


Kyle Anzalone er menings-redaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute og med-vert for Conflicts of Interest.

White House Says Biden’s ‘Armageddon’ Comment Not Based on New Intelligence

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMarkedets iboende ondskap del II – strømmarkedet
Neste artikkelLege: – Mange barn med hjertemuskelbetennelse pga CV-vaksine vil være døde innen få år
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.