Biden refererer til Cubakrisen i 1962 – mens han ignorerer lærdommene

0

Av Walt Zlotow, AntiWar, 7. oktober, 2022

I en sjelden omtale av utenrikspolitikken, under valgkampen, fortalte president Biden en pengeinnsamler for demokratene, at risikoen for atomkrig er den høyeste siden Cuba-krisen i 1962.

Biden refererte til Russlands president Putins trussel om å bruke taktiske atombomber dersom han skulle fastslå at Russland står overfor ødeleggelse fra Vesten. Biden understreket poenget om at taktiske atombomber på lavt nivå som brukes for seier på slagmarken, mest sannsynlig vil føre til full atomkrig…Armageddon.

Man kan anta at Bidens visdom om den opprivende muligheten for atomkrig ville føre til at han for lengst fulgte lederskapet til sin forgjenger, JFK – John F. Kennedy. Konfrontert med muligheten for full atomkrig over russiske atom-missiler på det nærliggende Cuba, ignorerte JFK sine generaler, som krevde første-angrep på de russiske anleggene der, og gjorde noe virkelig forbløffende … han innledet forhandlinger med sin russiske motpart, Khrusjtsjov. Begge sider fikk nok til å redde ansikt og Moder Jord fikk reddet menneskeheten.

Men nei, Biden har gjort det motsatte av JFK. Han sluser titalls milliarder i våpen til Ukraina for å holde krigen i gang i det uendelige … til atombombene begynner å falle. Han torpederte til og med forhandlinger mellom Ukraina og Russland, meglet frem av NATO-allierte Tyrkia, som i mars 2022, kunne ha endt marsjen til Armageddon.

Biden og jeg var begge tenåringer for 60 år siden, da vi kom i nærheten av et øyeblikk til å ikke ha noe voksenliv. Med tanke på at han er fyren med fingeren på atomknappen, skulle jeg ønske han hadde vært den av oss som absorberte leksjonen om at forhandlinger er den eneste måten å unngå atomkrig på.


Walt Zlotow ble involvert i antikrigs-aktiviteter da han kom inn på University of Chicago i 1963. Han er nåværende president for West Suburban Peace Coalition basert i Chicagos vestlige forsteder. Han blogger daglig om antikrig og andre saker på www.heartlandprogressive.blogspot.com.

Biden References 1962 Nuclear Crisis While Ignoring Its Lessons – Antiwar.com Blog

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


Se: Jeffrey Sachs: ‘We Are on a Path of Escalation to Nuclear War, Nothing Less’

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelReduksjon av CO2 – klimaeffekt og til hvilken pris?
Neste artikkelOpprørsfanen eller sofakroken?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.