«American Party» i Italia

0
Giorgia Meloni på talerstolen

Av Manlio Dinucci.

I motsetning til ideen om at man kan ha i utlandet, vil valget av Giorgia Meloni sikkert endre noen ting i Italia, men alt vil forbli uendret i utenriksrelasjoner. Italienere vender seg ikke mot årsaken til problemene sine, men bare mot visse symptomer. Det er et faktum at hele den italienske politiske klassen konkurrerer om hvem som gjør mest knebøyninger foran USA.

Institusjonelle partier gjennomfører valgkampen ikke bare i Italia, men i USA. Sekretæren for PD Enrico Letta, i et intervju med en amerikansk avis, erklærer: «høyresida i Italia nærmer seg Russland, mens vi nærmer oss USA». I samme avis forsikrer presidenten til Copasir Adolfo Urso, på et besøk i Washington, i stedet at «for USA er Giorgia Meloni fullt ut pålitelig». Partiene i hele den parlamentariske kretsen konkurrerer dermed om å få samtykke fra Washington, som er uunnværlig for enhver regjering som kommer ut av valget. Samtidig handler de sammen når det gjelder implementering av Washington-direktivene. For eksempel det med å boikotte FNs traktat om forbud mot atomvåpen, ratifisert av 66 stater og signert av 20, men boikottet av USA og NATO.

Også i juni mottok den 6. skvadronen til det italienske luftvåpenet i Ghedi det første amerikanske F-35A atomangrepsjagerflyet som snart vil være bevæpnet med de nye amerikanske B61-12 atombombene, klare til å brukes av det italienske luftvåpenet under USA kommando. Italia bryter dermed ikke-spredningsavtalen som ble ratifisert i 1975, som sier: «Hver av de militært ikke-atomvåpen statene forplikter seg til ikke å motta atomvåpen fra noen, og heller ikke kontrollere slike våpen, direkte eller indirekte».

Som ytterligere bevis på Italias underkastelse under USA avsluttet den parlamentariske undersøkelseskommisjonen for årsakene til «katastrofen» til Moby Prince-skipet sitt arbeid, og skjulte nok en gang de sanne årsakene til massakren som fant sted i Livorno havn for over 31 år siden for å dekke våpenhandel fra den nærliggende US Camp Darby-basen. Den mystiske sluttrapporten, presentert av Andrea Romano fra PD, ble enstemmig godkjent av representantene for alle de andre partiene. Hva som var den virkelige dynamikken til massakren vises i denne episoden av Wide Angle av en brennende aktuell videoundersøkelse, sendt i 2016 av Giulietto Chiesas Pandora TV.

Manlio Dinucci, Il Manifesto.

Forrige artikkelDen globale rikdomspyramiden
Neste artikkelChris Hedges: Streik, Streik, Streik!
Manlio Dinucci
Manlio Dinucci er en italiensk geograf og forfatter. Han har skrevet blant annet: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016; Guerra nucleare. Il giorno prima. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Diario di guerra. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editores 2018. Dinucci er fast kommentator i avisa Il Manifesto.