Ukrainsk kommandoraid mot kjernekraftverk mislyktes

0
Russisk satellittfoto av kraftverket og omgivelsene.

Ukrainske kommandosoldater prøvde å ta kontroll over atomkraftverket i Zaporozhye, men mislyktes.

To separate «sabotasjegrupper med en total styrke på opptil 60 mann og sju hurtigbåter krysset Kakhovka-reservoaret og landet omtrent tre kilometer fra atomanlegget mot nordøst tidlig på morgenen, hevder russiske RT.

De ukrainske kommandosoldatene håpet antagelig å erobre stasjonen fra de russiske troppene som vokter den, men ble blokkert, som det heter i meldingene. Det russiske militæret satte inn angrepshelikoptre i motangrepet.

Military Summary Channel, som henter informasjon både fra vestlig/ukrainsk og russisk side har gått i detalj om hva som skjedde:

Military Summary Channel understreker i hver sending at de er motstandere av enhver voldshandling i Ukraina.

Hva var hensikten med angrepet? Noen medier spør om planen var å slå til mens inspektørene fra IAEA besøkte anlegget for eventuelt å ta dem som gisler og bruke det i politisk utpresning. Foreløpig blir det spekulasjoner, men sammenfallet i tid gjør det interessant.

Forrige artikkelHar Madsen og Legemiddelverket blitt lurt av Pfizer?
Neste artikkelEuropa har tapt energikrigen