Tyske myndigheter truer uavhengig journalist med tre års fengsel

0

I en nylig publisert video forteller den uavhengige, Donbas-baserte tyske journalisten Alina Lipp om hvordan myndighetene i hennes hjemland truer henne med tre års fengsel for å støtte den russiske militæroperasjonen i Ukraina.

Blant forholdene tyske myndigheter oppfatter som kriminelle, er at Lipp har sagt at det ukrainske regimet i flere år hadde drept folk i Donbas da Russland innledet sin militæroperasjon, og at de fleste i Øst-Ukraina støtter militæroperasjonen.

Særlig virker det som om myndighetene har reagert på at Lipp har anklaget det ukrainske regimet for folkemord i Donbas.

Først ble Lipps adgang til sosiale medier blokkert. Så ble hennes – og farens – bankkonto sperret. Så kom brevet om at hun er tiltalt og risikerer tre års fengsel. Og som om dette ikke var nok, nekter myndighetene å snakke med henne siden det angivelig kan skade etterforskningen!

Se videoen der Lipp snakker om truslene om rettsforfølgelse og fengsel:

Forrige artikkelTyrkia, Russland, Ukraina – sikrer matkorridor
Neste artikkelWHO innkaller eksperter for erklære apekopper som ei global helsekrise