Krigen sett fra russisk side

0
Hendrik Weber møtte i 2021 Maria Zakharova, framtredende talsperson for russisk UD

Hendrik Weber, leder for organisasjonen Folkediplomati Norge, har nylig kommet hjem fra et nytt besøk i Russland. I dette videointervjuet snakker han om sine ferske inntrykk. Hvordan opplever russerne krigen i Ukraina? Hvordan påvirker den hverdagen til russere flest? Hva får de egentlig vite om det som skjer i Ukraina?

Weber trosset Utenriksdepartementets reiseråd og reiste til Moskva for bl.a. å motta en vennskapsmedalje fra den russiske føderasjonen. Men han la også ut på en strabasiøs tur fra Moskva til Krim, der han han vært en rekke ganger tidligere. Der opplevde han overveldende støtte til den «militære spesialoperasjonen» (les; krigen) i Ukraina.

Hendrik Weber er forfatter av boken «Hvem har rett på Krim», som er utgitt på tysk, russisk, norsk og engelsk. Han kommer snart med en ny bok om den selvutnevnte folkerepublikken Donetsk i Øst-Ukraina.

«If you try to understand Russian side, you have a problem– intervju med Hendrik Weber på RT, TV-kanalen europeerne nektes å se.

«As a politician, I tried to be a voice of reason on Ukraine. For that, my party expelled me
– Hendrik Webers kronikk på RT.com 17.06.22


Dette intervjuet ble gjennomført og publisert av Spartakus.

Forrige artikkelLid Céline Dion og Justin Bieber av skadar frå Covid-19-«vaksinar»?
Neste artikkelPolitiet søker flere angivere