Eva Bartlett rapporterer fra Mariupol: «Ukrainske styrker brukte den brente jords taktikk»

0
Journalist og analytiker Eva Bartlett intervjuet av TeleSUR

Av Eva Bartlett. Oversatt fra Monthly Review Online.

Valerie, en kvinne jeg møtte i Mariupol for noen dager siden, snakker om at Azov okkuperer boligbygg og bomber dem.

Landet vårt må renses for gale mennesker. Noen kaller dem nazister, jeg tror dette er det eneste ordet du kan si, nazister.

I Mariupol 21. april. Mens Roman Kosarev snakker om humanitær hjelp, stopper han opp for å forklare de høye lydene av beskytning.

Som du kan se, fortsetter beskytningen fortsatt. Det finner sted på Azovstal-fabrikken, hvor resten av de nazistiske og ukrainske styrkene er sperret inne.

Han snakket om president Putins beslutning om ikke å storme anlegget, heller å utføre luftangrep, først etter å ha gitt de nazistiske og ukrainske styrkene tid til å legge fra seg våpnene og overgi seg.

Vi snakket om de ødelagte leilighetsbyggene rundt oss, og la merke til at det ikke var en tilfeldig ødeleggelse for ødeleggelsens skyld, men igjen fordi ukrainske og nazistiske styrker hadde okkupert dem.

En ting jeg hørte fra lokalbefolkningen her er at når nasjonalistiske bataljoner eller ukrainske styrker – de egentlig ikke kan skille mellom de to, og Azov nylig ble gjort til en del av den ukrainske hæren, så hvordan man kunne skille dem fra hverandre var når de viste tatoveringene sine, hakekors…

De gikk inn i folks bygninger, satte opp våpnene sine der og begynte å skyte mot de møtende russiske og Donetsk folkerepublikkens hærer. Så den andre siden ble tvunget til å svare, åpenbart. Folk ble tvunget til å lavere etasjer og kjellere, så i utgangspunktet ble de brukt som menneskelige skjold av ukrainerne. Og mens de trakk seg tilbake, ville de fortsette å bombe husene.

Jeg spurte om, slik terrorister gjorde i Syria, la ukrainske styrker feller og miner for å drepe flere sivile.

[Se: ingaza.wordpress.com/2014/07/… ] [Se også: ingaza.wordpress.com/2017/10/… ]

Ja, bombefeller, sprengladninger alt. De bruker den brente jords taktikk.

Den 21. og 22. april dro jeg sammen med journalist Roman Kosarev til Mariupol for å levere humanitær hjelp, slik han har gjort i 3 uker nå, til mennesker som er desperat i nød.

Da vi kjørte den første dagen, ba jeg Roman om å gi kontekst til ødeleggelsene vi ville se, selv om jeg etter rapportering fra Syria kjente til årsakene…

Du vil se bygninger som vi så i Homs, i Aleppo. Hvorfor? Ukrainske soldater og Azov-nasjonalister plasserte våpnene sine i boligbygg, tvang innbyggerne til å gå til kjelleren eller de nedre etasjene, de okkuperte de høyere etasjene. De gjorde det i håp om at Russland eller DPR-styrker ville svare på ilden og skade disse bygningene, og skape et perfekt bilde av de forferdelige russerne som angriper sivile, noe som ikke er sant.

Ettersom disse nasjonalistene og ukrainske soldatene trakk seg djupere inn i Azovstal-anlegget, fortsatte de å bombe disse bygningene, til og med de visste at folk var der inne, og beskyldte russiske og DPR-soldater for det. Det er ikke bare jeg som sier det, folk i Mariupol sa det til meg i en rekke intervjuer.

Gater i Mariupol, inkludert områder 1 km fra Azovstal-anlegget hvor ukrainske styrker har forskanset seg.

Ja, det er ødeleggelse, det er det som skjer når ukrainske styrker, og nazister, befester seg i boligområder og okkuperer leilighetsbygg. Det er ikke Raqqa, og hvis du ikke er klar over den amerikanske ulovlige koalisjonen i Syrias fulle ødeleggelse av Raqqa, søk det opp.[Se også dette klippet, der journalist Roman Kosarev utdyper hvorfor det er ødeleggelse: t.me/Reality_Theories/5907 ]

Nå som kampene er over, kan gjenoppbyggingen begynne, stabiliteten kan komme tilbake og forbedres, uten det korrupte og farlige styret til Ukraina og nazistene ved makten.

Ifølge vestlige medier, som nå copy-paste rapporterer de samme påstandene, begravde russiske styrker tilsynelatende i hemmelighet *opptil 9000 Mariupol-sivile* i «massegraver» i en by like vest for byen.

Bortsett fra at det aldri skjedde, det er ingen massegrav.

Det er faktisk bare en vanlig, liten kirkegård… ingen groper, ingen massegraver, bare en ordnet kirkegård der graverne tilbakeviste vestlige påstander.

Den 23. april dro jeg sammen med journalisten Roman Kosarev til Mangush (Manhush på ukrainsk), fant en normal kirkegård og snakket med mennene som var ansvarlige for begravelser, som avviste påstandene og sa at de begravde hver person i en kiste, inkludert, bemerket de, ukrainske soldater.

Monthly Review følger ikke nødvendigvis alle synspunktene som formidles i artikler publisert på nytt på MR Online. Målet vårt er å dele en rekke venstreperspektiver som vi tror leserne våre vil finne interessante eller nyttige. —Red.

Forrige artikkelBidens desinformasjonsdirektorat
Neste artikkelBygger luksusbåt for 30 kroner timen
Eva Bartlett
Eva Karene Bartlett er en kanadisk-amerikansk journalist som har tilbrakt år på bakken og dekket konfliktsoner i Midtøsten, spesielt i Syria og Palestina (hvor hun bodde i nesten fire år). Hun var mottaker av 2017 International Journalism Award for International Reporting, gitt av Mexican Journalists' Press Club (grunnlagt i 1951), og var den første mottakeren av Serena Shim Award for Uncompromised Integrity in Journalism. Se hennes utvidede biografi på bloggen hennes In Gaza. Hun tvitrer fra @EvaKBartlett og har Telegram Channel, Reality Theories. Eva kan også nås på evabartlett@hotmail.com.