CIA-sjef Burns raser over lekkasjer som viser at USA deltar aktivt i krigen mot Russland

0
CIAs nettside

USA skal ha hjulpet Ukraina ved å dele viktig etterretningsinformasjon. Dette skal blant annet ha ført til drap på flere russiske generaler og senkingen av det russiske skipet «Moskva». Dette skriver ABC-nyheter.

Tidligere denne uken meldte flere medier at USA bidro til Ukrainas lokalisering av den russiske svartehavsflåtens flaggskip «Moskva» i april, som førte til senkingen av skipet.

Ifølge New York Times skal USA også ha bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainske styrker med å drepe flere russiske generaler i løpet av krigen.

Historien i NYT begynte slik: «USA har gitt etterretning om russiske enheter som har tillatt ukrainere å sirkle inn og drepe mange av de russiske generalene som har dødd i aksjon i Ukraina-krigen, ifølge ledende amerikanske tjenestemenn.»

Bekrefter at det er en krig mellom Russland og Nato

Robert Dalsjö ved FOI – Totalförsvarets forskningsinstitut i Sverige sier informasjonsutvekslingen kan provosere Russland.

– Det kan gjøre at russerne blir litt mer forbannet, ettersom det er ydmykende for dem. Ikke nok med at Ukraina dreper generaler, men Ukraina får også hjelp av et Nato-land til å drepe generaler, sier Dalsjö til SVT.

Han mener den amerikanske hjelpen i Ukraina passer godt inn i bildet Vladimir Putin og Kreml maler av krigen; at dette ikke bare er en krig mot Ukraina, men også mot Nato.

«Vi gir dem nyttig etterretning, rettidig etterretning, som lar dem ta beslutninger for å bedre forsvare seg mot denne invasjonen,» sa Pentagon-talsmann John Kirby. «Og jeg tror at jo mindre det er sagt om det, ærlig talt, jo bedre.»

Pentagon har imidlertid tidligere antydet at deres etterretning har spilt en betydelig rolle i den ukrainske krigsinnsatsen. Chairman of the Joint Chiefs of Staff, general Mark Milley, skrøt forrige måned til lovgivere på Capitol Hill om hemmelige operasjoner i Ukraina. «Denne krigen har uten tvil vært den mest vellykkede etterretningsoperasjonen i militærhistorien», sa Milley 5. april til Kongressens komité for de væpnede tjenester. «Det er virkelig fantastisk, og en dag vil den historien bli fortalt.»

Stedfortrederkrig er en integrert del av USAs nye militære strategi

I en artikkel i nettavisa War on The Rocks, som står Pentagon svært nær, forklarer Frank Hoffman, som er Distinguished Research Fellow ved National Defense University, stedfortrederkrigens rolle i USAs nye militære strategi:

THE RETURN OF GREAT-POWER PROXY WARS

Han argumenterer for at USA allerede har erfaring med stederfortrederkriger, slik som i Syria, og at det allerede ligger implisitt i  National Defense Strategy fra 2018, men at dette må spille en større rolle i utarbeidelsen av den neste versjonen.

Tidligere CIA-sjef (2009–2011) og tidligere forsvarsminister i USA (2011–2013) Leon Panetta har innrømt at denne krigen er en krig mellom USA og Russland. Han sa det slik:

«Den eneste måten å i utgangspunktet håndtere Putin på akkurat nå er å fordoble vår egen innsats. Hvilket betyr å gi så mye militærhjelp som nødvendig til ukrainerne slik at de kan fortsette kampen mot russerne… Vi er engasjert i en konflikt her. Det er en stedfortrederkrig med Russland enten vi sier det eller ikke. Det er faktisk det som skjer. Og av den grunn må vi være sikre på at vi gir så mye våpen som mulig… Ikke tvil på det, diplomati kommer ingen vei med mindre vi har innflytelse. Og måten du får innflytelse på er ved å ærlig talt gå inn og drepe russere. Det er det ukrainerne må gjøre. Vi må fortsette krigsinnsatsen… Fordi dette er et maktspill. («USA er i en proxy-krig med Russland,» Bloomberg , 17. mars 2022)

USA ønsker å drepe så mange russere som mulig, ifølge Panetta, og det er det ukrainerne får penger og våpen til å gjøre.

Det er snart bare naive norske sosialister som ikke vil innse at krigen i Ukraina er en krig mellom USA/NATO på den ene sida og Russland på den andre, der Ukraina er tildelt rollen som slaktoffer og kanonføde.

Forrige artikkelSlik omskriver ukrainske nasjonalister historien
Neste artikkelDer Spiegel knepet i bevisst manipulering av informasjon