USA ønsker en langvarig krig derfor stopper forhandlingene

0
Hieronymus Bosch: The Harrowing of Hell

Av Knut Lindtner.

Det blir stadig klarere hva som er USAs hensikter i Ukraina. En blodtappende krig for å svekke og ødelegge Russland. Målet er ikke demokrati og frihet for Ukraina, men å ødelegge Russland. Dette er en kamp på det globale sjakkbrettet.

At det fremstilles i våre store medier som en kamp mot barbari og for frihet og demokrati forteller hvor sterk desinformasjonen er kommet. Løsningen har vært politisk helt fra 2014 (Minsk-avtalene) men dette har Nato og Ukraina blokkert mens den lavintesive krigen har blitt ført overfor den russisk-talende befolkningen i Øst-Ukraina (Donetsk og Luhansk).

USAs utenriksminister Antony Blinken

I uttalelsen fra Blinken kommer USAs faktiske hensikter frem. De ønsker at krigen skal vare så lenge som mulig for å blodtappe Russland, slik sanksjonstiltakene også har til hensikt. Dermed blir en fredsløsning, en politisk løsning, ikke mulig fordi USA ønsker krig.

På den måten snues virkelighetsforståelsen på hodet. Krig tjener bare noe få. En fredlig politisk løsning er i befolkningens interesse.

Det betyr at det er USA som nå blokkerer for en politisk løsning som er stanset helt opp i Minsk og Tyrkia med Israel som mekler. USA ønsker en fortsatt krig og Zelinskij gjør bare det han får beskjed om. Han er ingen helt med et redskap for utenlandske krefter. 

Knut Lindtner
redaktør, Derimot.no.

Blinken forteller sine europeiske allierte at han tror Ukraina-krigen  kan vare ut 2022.

USA og deres allierte venter en «langvarig» konflikt og derfor pøser de inn våpen til Ukraina.

Av Dave DeCamp. Anti-War.

USAs utenriksminister Antony Blinken forteller til Washingtons europeiske allierte at USA tror krigen i Ukraina kan komme til å vare ut 2022. Dette rapporterer CNN på fredag, der de siterer to europeiske offisielle.

Rapporten sier at mange vestlige offisielle har vurdert at det ikke finnes noen kortvarig slutt på krigen, og offisielle kommentarer fra USAs myndigheter har også vurdert det slik.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan har advart om en «langvarig konflikt». Han sier det kan komme til å vare «i flere måneder, kanskje til og med lenger».

I forrige uke sa direktøren for Joint Chiefs of Staff general Mark Miley at han tror at krigen kan fortsette i flere år.

«Jeg tror dette kan bli en svært langvarig konflikt, kanskje det kan ta flere år», fortalte han House Armed Services Committee.

En senioronsatt i utenriksdepartementet forteller til CNN at Blinken «har diskutert med sine motparter bekymringer om at konflikten kan trekke ut. Men hans engasjement dreier seg om hvordan man på beste måte kan stanse den så raskt som mulig».

Men Blinken har ikke sjekket med Russland om en potensiell mulighet for å få slutt på krigen.

Blinken har ikke snakket med sin russiske motpart Sergej Lavrov etter den 15. februar. Og president Biden ser ikke ut til ha noen planer om å ha samtaler med den russiske presidenten Vladimir Putin.

I istedenfor diplomati med Moskva øker USA i betydelig grad sin militære hjelp til Ukraina.

På onsdag bevilget Biden nok en militær våpenpakke på 800 millioner dollar til Ukraina. Det vil si at den totale militærhjelpen til Ukraina siden Russland invaderte den 24. februar nå er kommet opp i rundt 2,6 milliarder dollar.

En annen senioransatt i USAs utenriksdepartement fortalte CNN at USA har «gjort en hel del. Så vi stoler på , og vi vil alltid stole på våre ukrainske partnere.  Men etter hvert som kampene nå dobler seg så øker vår beslutning om å gi dem våpen og utstyr de kan bruke». 

Russland advarte rent  formelt USA denne uken, og ba dem stanse å bevæpne Ukraina. Det skjedde i en diplomatisk note sendt til USAs utenriksdepartement fra den russiske ambassaden i Washington. 

Russerne sier at den vestlige kampanjen om å bevæpne Ukraina er å «kaste bensin på bålet» i konflikten, og at dette kan føre til «uforutsigbare konsekvenser».

Russland og Ukraina har hatt forhandlinger. Men USA og deres allierte har signalisert at de ikke ønsker at Kiev skal komme med noen innrømmelser overfor Moskva. 

Washington Post rapporterte forrige uke at for noen NATO-medlemmer «er det best for Ukraina å fortsette å kjempe og dø, heller enn å komme til en fred altfor raskt, en fred som kan komme til å koste Kiev og resten av Europa dyrt».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Forrige artikkelFauci: – Man bruker lockdown for å få folk vaksinert
Neste artikkelDen totalitære skrekkvisjonen til World Economic Forum blir virkelighet