Reporter fra franske Le Figaro: Det er USA som styrer krigen

0

Le Figaros seniorkorrepondent Georges Malbrunot har vært i Ukraina og sett kampene der på nært hold. I et intervju sier han at «det er amerikanerne som styrer denne krigen på bakken».

Elite-spesialstyrker fra Storbritannia og USA har vært til stede i Ukraina siden starten av fiendtlighetene med Russland i slutten av februar, skal en kilde i det franske etterretningsmiljøet ha fortalt til Le Figaro.

Påstanden ble rapportert av avisens internasjonale seniorkorrespondent Georges Malbrunot lørdag, dagen da Storbritannias statsminister Boris Johnson avla sitt overraskelsesbesøk i Kiev. Den britiske lederen ble angivelig omringet av vakter fra elitestyrken SAS, selv om denne påstanden ikke ble offisielt bekreftet.

SAS-enheter «har vært tilstede i Ukraina siden begynnelsen av krigen, det samme gjorde [sic] American Deltas», tvitret Malbrunot med henvisning til en fransk etterretningskilde. Han la til at ifølge kilden var Russland godt klar over den «hemmelige krigen» som ble ført mot deres tropper av utenlandske kommandosoldater.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.