USA-obersten Douglas McGregor: «The game is over!»

0

Den pensjonerte obersten Douglas McGregor, som har vært rådgiver for forsvarsministeren i USA under Donald Trump la ikke fingrene i mellom i et par TV-intervjuer.

I et intervju med Fox News sa han (transkripsjon ved Knut Lindtner):

Putin setter nå ut i livet noe han har advart oss om, i minst 15 år. Han vil ikke akseptere USAs raketter, eller tropper på grensene sine. Slik USA heller ikke vil akseptere russiske f.eks. på Cuba.
Vi har ikke hørt på ham. Nå handler han.

Kampene i Ukraina er stort sett over. Troppene til Ukraina er omringet, og hvis de ikke overgir seg vil Russland utslette dem. Det er derfor Zelenski (Ukrainas president) har møter med Putins representanter.

«The game is over!»

Han vil sannsynligvis overta den østlige delen av Ukraina, øst for elva Dnjepr. Hva han vil gjøre med den vestlige delen er uklart. Kanskje han vil prøve å få en avtale om at det som er der skal være en nøytral stat.

Han er ikke interessert i en utvidet krig vestover i Europa, til det er hæren og økonomien for dårlig. Han har heller ikke ønsket det som nå skjer, men vi har presset ham til det.

Ukraina er ikke det ideelle demokratiet slik det fremstilles. Ukraina er et av verdens mest korrupte land, og jeg mener vil skulle holdt oss langt unna, slik også USAs befolkning mener. Også for fredens skyld skulle vi holdt oss langt unna, og slutte å sende våpen til dem og oppfordre dem til å dø i en håpløs motstand.

Jeg ser ingen grunn til at vi skal slåss mot russerne om noe de har snakket om i årevis. Det som plager meg minst like mye, er at vi ikke vil sende våre folk til å slåss der, samtidig som vi oppfordrer ukrainere til å slåss en kamp de ikke kan vinne.

På denne måten kommer vi til å skape en langt større humanitær katastrofe enn det vi har sett til nå hvis vi ikke stopper med en gang.

Samtale med Tucker Carlson

I et nytt intervju på Fox News, denne gangen med stjernejournalisten Tucker Carlson, utdyper han det han sa i det første og gir noe nye betraktninger om hvordan han vurderer situasjonen.

Intervjuet begynner etter 3 min. 40 sekunder.

Han sier at Russland har rykket svært forsiktig frem i Øst-Ukraina de første 5 dagene av krigen hvor en har prøvet å unngå å ødelegge, infrastrukturen (bygninger, veier, broer etc.) men også overfor befolkningen. Grunnen til det er at en ønsker å overta denne delen av landet og da er det lite hensiktsmessig å drepe folk og ødelegge området.

Nå begynner slutten av krigen. Den ukrainske hæren er omringet i øst og har i prinsippet to muligheter. Enten å overgi seg eller å bli nedkjempet og utslettet.

Det store spørsmålet som ennå ikke er kommet opp er spørsmålet om Natos fremtid. For når en ikke klarer utfordre Russland i en slik situasjon melder også spørsmålet seg om hensikten med organisasjonen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.