Forskning i USA på å gjøre fugleinfluensaviruset enda farligere

0
Dr. Anthony Fauci, director of the US National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), putting his protective suit. Photo: NIH

US National Institutes of Health (NIH) har fortsatt å finansiere risikofylt forskning (gain of function) på potensielle pandemiske patogener, viser nylig offentliggjort informasjon. Det amerikanske statlige medisinske forskningsbyrået har finansiert forskere til å studere fugleinfluensa (fugleinfluensa) som ikke overføres blant mennesker. Imidlertid har NIH-prosjektene som mål å gjøre fugleinfluensavirus i stand til å overføres blant pattedyr og vurdere deres pandemiske potensial som en mulig trussel mot mennesker.

Det er den bulgarske gravende journalisten  Dilyana Gaytandzhieva som skriver dette basert på dokumenter fra NIH sjøl: Potential pandemic bird flu modified to be more dangerous in new risky NIH research

Gain-of-function (GOF)-studier styrker et patogens evne til å forårsake sykdom ved å øke dets virulens og overførbarhet. Disse farlige eksperimentene har ikke blitt avsluttet selv om COVID-19 er blitt mistenkt for å være et resultat av slik NIH-finansiert GoF-forskning ved Wuhan Institute of Virology.

I stedet for å avslutte all GoF-forskning siden pandemien startet NIH og dets underbyrå – National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), har fortsatt sin økonomiske støtte til følgende GoF-studier: Overførbarhet av fugleinfluensavirus hos pattedyr (NIAID-støtte avsluttet i august 2021); Centers of Excellence for Influenza Research and Surveillance (CEIRS) (NIAID-støtte ble avsluttet i mars 2021). Den tredje: Etterligning av evolusjon for å definere mekanismer for luftbåren overføring av H7N9-virus, startet 2. september 2021 og pågår.

H5N1, et høypatogent fugleinfluensavirus, overføres ikke blant pattedyr. Forskerne tar sikte på å gjøre viruset i stand til å overføre for å vurdere dets pandemiske potensial.

I følge prosjektbeskrivelsen er det ennå ikke rapportert om noen vedvarende menneske-til-menneske-overføring. Flere forsøk i det siste på å velge overførbare H5-virus (som vanligvis ikke overføres blant pattedyr) var ikke vellykket.» Det er derfor forskerne «planlegger å overføre ikke-overførbare virus med ulik genetisk bakgrunn i ildere (en etablert modell for overføring av influensavirus) for å velge overførbare mutanter». Utvalgte mutasjoner vil bli karakterisert for deres biologiske effekter og potensialet til H5N1 å overføre i pattedyr.

Prosjektet omfatter studier på animalske influensavirus med pandemipotensial. Ingen ytterligere informasjon er gitt.

Kilde: NIAID

I følge beskrivelsen gitt for prosjekt 1R21AI144135-01: «Den asiatiske avstamningen H7N9 aviær influensavirus (AIV) … har ikke spredt seg i mennesker; Det er imidlertid et stort potensial for disse virusene å utvikle seg til å overføre via luftbåren rute og forårsake en pandemi… Virus som bærer H7N9 HA og NA på A/PR8-vaksineryggraden vil bli generert. Mutasjoner vil bli introdusert i HA- og NA-gensegmentene … vi vil evaluere replikasjonskinetikken til rekombinante H7N9-A/PR8-virus for deres vekst i primære humane luftveisepitelceller. Primære humane celler vil inkludere nese-, trakeal-, bronkial- og små luftveisepitelceller.» Forskerne ønsker å gjøre viruset i stand til å overføre via luftbåren rute for å vurdere det pandemiske potensialet til H7N9-virus.

Disse siste NIH-finansierte eksperimentene er bare en liten del av mange kontroversielle laboratoriestudier godkjent av byrået. En av dem var den risikable flaggermuskoronavirusforskningen i Kina som er under etterforskning i USA for en mulig kobling til COVID-19-pandemien.

Til tross for gjentatte benektelser fra NIAID-direktør Dr. Antony Fauci inkludert overfor Kongressen, erkjente NIH endelig i fjor at USA finansierte GoF-forskning på flaggermuskoronavirus i Wuhan hvor pandemien startet og spredte seg over hele verden. Tilskuddet på 3,7 millioner dollar ble tildelt den amerikanske non-profit organisasjonen EcoHealth Alliance. I et brev til U.S. Representantenes hus uttaler NIH at EcoHealth Alliance brøt vilkårene og betingelsene for NIH-bevilgningen AI110964 og unnlot å rapportere alle sine aktiviteter i Kina. I følge NIH-brevet ble et «begrenset eksperiment» utført for å teste om «piggproteiner fra naturlig forekommende flaggermuskoronavirus som sirkulerer i Kina var i stand til å binde seg til den menneskelige ACE2-reseptoren i en musemodell.»

Dette er mye større enn Dr. Fauci – det involverer hele den amerikanske regjeringa: – Kongressmedlem

Etter utgivelsen av en rapport fra House Intelligence Committee som sier at «betydelige omstendigheter» støtter hypotesen om laboratorielekkasje, oppfordret representanten Mike Gallagher medlemmer av kongressen og medlemmer av media til å granske ytterligere amerikanske finansieringsstrømmer som sendte skattebetalerdollar til EcoHealth Alliance. Ifølge kongressmedlemmet: «Hvis du begynner å gjøre grunnleggende forskning, blir det raskt tydelig at dette er mye større enn Dr. Fauci – det involverer hele den amerikanske regjeringa».

EcoHealth Alliance har mottatt 112,1 millioner dollar totalt i amerikansk statlig finansiering siden 2003, ifølge informasjon innhentet fra det amerikanske føderale kontraktsregisteret. Blant hovedsponsorene er NIH gjennom NIAID og Pentagon gjennom Defense Threat Reduction Agency (DTRA). Prosjektenes mål er oppdagelse og vurdering av virus med pandemipotensial hovedsakelig i Afrika og Asia.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUkraina står overfor nederlag
Neste artikkelUSA følger den planen RAND Corp la opp for å «strekke Russland»
Dilyana Gaitandjieva er en undersøkende journalist fra Bulgaria. Hun har jobbet som militærkorrespondent i Syria, Libya og Gaza. Mens han dekket krigen i Syria, dokumenterte han krigsforbrytelser og publiserte dokumenter på 350 diplomatiske flyvninger med våpen som nådde terrororganisasjoner i Syria og Jemen. Hun har skapt nettmagasinet Objektivno.BG