Cardiff Philharmonic Orchestra tar Tsjaikovskij av plakaten

0
Napoleon i Moskva 1812. Innfelt den russiske komponisten Tsjaikovskij

Krigen mot russisk kultur nå nye absurde høyder.

Cardiff Philharmonic Orchestra har fjernet Tsjaikovskij fra programmet for sin kommende konsert «i lys av den nylige russiske invasjonen». Dette skriver Classical Music.

Tsjaikovskijs 1812-ouverture skulle inkluderes i orkesterets kommende Tsjaikovskij-konsert i St David’s Hall den 18. mars, men den ble av orkesteret ansett som «upassende på dette tidspunktet».

Ouverturen fra 1812 ble skrevet for å minnes det vellykkede russiske forsvaret mot Napoleons invasjon i 1812, med kanonild, klokkespill og en messingfanfare. Stykket skulle fremføres sammen med et annet militært verk av Tsjaikovskij: hans Marche-slave fra 1876, skrevet for å feire Russlands engasjement i den serbisk-osmanske krigen. Komponistens andre symfoni var det siste stykket i programmet.

Orkesteret vil i stedet presentere et program sentrert rundt Dvořáks symfoni nr. 8, med John Williams’ The Cowboys Overture som åpner konserten, og en fremføring av Elgars Enigma Variations i andre halvdel.

Overgår galskapen under den kalde krigen

Ikke en gang på den verste tida under den kalde krigen mellom USA og Sovjetunionen gikk man til slike ekstremistiske ytterligheter. Men kombinasjonen av et stadig mer desperat USA som med god grunn frykter for å miste hegemoniet og den fordummende cancel- og woke-kulturen som har forgiftet Vesten det siste tiåret har lagt grunnlaget for denne kulturelle inkvisisjonen.

Forrige artikkel– Enorm prisoppgang på mat
Neste artikkelPrøver WHO å bli «verdensregjering»?