Australsk karanteneleir hylles av minister

0

Med festlige lilla bokstaver ønsker statsminister for Queensland i Australia Annastacia Palaszczuk velkommen til Australias nye konsentrasjonsleir med den fengende navnet «WellCamp». Navnet kunne forveksles for å tilhøre et spa fremfor et anlegg der menneskser skal tvinges til å oppholde seg fordi myndighetene har bestemt at de er en fare for samfunnet. Det kreves ingen lov eller dom, de innsatte har ikke begått noen forbrytelse.

«Covid-leire bare en «konspirasjonsteori»?

«I august 2021 kunngjorde vi en avtale om å bygge et spesialbygd regionalt karanteneanlegg med Wagners. Mindre enn seks måneder senere og vi ønsker våre første gjester velkommen.
De første 500 sengene er ferdige, og det vil øke til 1000 innen utgangen av mars.»

Det er vel usikkert om betegnelsen «gjester» passe på de som skal innkvarteres i WellCamp. «Innsatte» er antagelig et mer passende begrep.

Wagnerfamilien er en av Australias rikeste og eldste familier og driver blant annet også produksjon av militært utstyr for blant andre Boeing.

Det var naturligvis en viss interesse for hva dette koster skattebetalerne midt i en økonomisk krise. Svaret satt langt inne, men til slutt dukket den offisielle prislappen opp: 190 millioner australske dollar per år, eller 1.2 milliarder kroner.

Lederen av opposisjonen bemerker:
«Midt i en integritetskrise, hvordan kan Queenslandere stole på noe denne statsministeren sier?»

Argumentet for å bygge leiren er at det er «bedre» enn den utstrakte bruken av hotellkarantene som i følge Sky News. Også Australia har hatt mange mennesker som er smittet og Omikronvarianten, og dermed naturlig immune. Det ser ikke ut til å påvirke trangen til restriksjoner og «tiltak».
I

Karantenehotell i Australia

Palaszczuk sa til Sky News at rundt 127.772 mennesker har vært gjennom Queenslands hotellkaranteneprogram, inkludert hun selv. 77.000 av disse var reisende fra utlandet.

På høyeste var det 5014 mennesker i karantene fordelt på 22 hoteller.

En kunstners versjon av den kommende interneringsleiren i Queensland. Kilde: Queenslands regjering

«Hyttene vil bli løftet inn med kraner inn i løpet av de neste par ukene, og ting vil fortsette å bevege seg veldig raskt her på stedet,» sa han. Miles sa at anlegget var forventet å stå ferdig i slutten av mars neste år. På dette stadiet vil hyttene bli brukt av innenlandske reisende som kommer tilbake fra COVID-hotspots.

Coloured 2D plans of the future Wellcamp quarantine facility, showing rows of cabins, roads and logistics areas.
Plantegning over corona-konsentrasjonsleiren fra regjeringa i Queensland.

Wagner-konsernets planer, som er gjort kjent av delstatsregjeringa, viser hytter delt inn i forskjellige soner, med plass til single, dobbeltrom, familierom og alternativer for tilgjengelighet. Planene viser også viktige detaljer som hvor rommene, det medisinske behandlingssenteret og kjøkkenet skal plasseres. Sikkerhets- og politikontorer vil også bli plassert på stedet.

«Vi regner med at det vil være et kontinuerlig behov for karantene.» Dette sier regjeringstalsmenn.

Et annet karanteneanlegg på 1000 senger bygges i Queensland av Commonwealth-regjeringa på et 30 hektar stort brakkeområde i industriområdet Pinkenba, nær Brisbane flyplass. Det forventes å ha 500 senger tilgjengelig fra mars neste år.

Australias sjef for folkehelse, Dr. Kerry Chant, kastet tilfeldigvis en bombe da hun innrømmet at landet «vil se på hvordan kontaktsporing vil se ut i New World Order.»

Reisende som blir tvunget inn i disse anleggene er tvunget til å holde seg til sin»pod», som har en liten veranda for å få frisk luft på. ‘Beboerne’ får dyttet til seg poser med mat av arbeidere som erkledd fra topp til tå i blått sterilt beskyttelsesutstyr når de går forbi med matvogna. En person beskriver de daglige matleveransene som «når du rister på posen med hundegodter og hundene kommer løpende.»

Biosikkerhetslov snakker om «klasser av individer»

Australia har vedtatt en ny biosikkerhetslov, kalt Enhanced Risk Management Bill 2021. Den snakker om å dele samfunnet opp i «klasser av individer» som skal merkes ved at de må bruke spesielle klær (har noe sån skjedd før i historien?). og skal kunne interneres på ubestemt tid, og da er det jo greit at de allerede har konsentrasjonsleirene klare.

Motstandere av loven organiserte en underskriftskampanje. Se her.

Initiativtakerne skrev:

Vi er imot Biosikkerhetsendringsforslaget (Enhanced Risk Management) Bill 2021, spesielt i forhold til å utvide omfanget av gjeldende biosikkerhetslov 2015 til å omfatte pålegg om håndhevelse av biosikkerhet på «klasser av individer», som spesielt krever at de bruker spesifikke klær eller utstyr ( 108M), som skal flyttes og holdes tilbake (108L), på ubestemt tid (108 (2)) og for å avgi kroppsprøver til Verdens helseorganisasjon (108P). Selv om vi forstår at disse endringene er ment å bli pålagt grupper som kommer til landet med fly eller fartøy, utelukker det ikke uttrykkelig muligheten for at det også kan brukes på andre «klasser» av mennesker som uvaksinerte eller visse etniske , religiøse eller politisk/sosiale grupper bosatt i Australia.

Lovforslaget ligger her:

Biosecurity Amendment (Enhanced Risk Management) Bill 2021

Forrige artikkelVideo: Til kamp mot koronapass!
Neste artikkelMassiv demonstrasjon i Canberra mot koronadiktaturet i Australia