Staten som kan gjøre hva den vil – Israel bomber Latakia i Syria

0
Brann på havna i Latakia etter israelsk bombing

«Syrias militære myndigheter sier at israelske bombefly bombet den syriske havnebyen Latakia natt til 7. desember 2021.» Dette skriver den israelske avisa Haaretz, noe som er en indirekte innrømmelse fra Israel. IDF innrømmer aldri sånt. De foretrekker å begå sine forbrytelser i taushet.

Den israelske avisa fortsetter:

Syrias statlige medier siterte en ikke navngitt militærtjenestemann som sa at flere raketter traff containerområdet i havna og satte noen av dem i brann. Tjenestemannen ga ingen ytterligere detaljer. Det var et sjeldent angrep på havnen i Latakia, et viktig anlegg hvor mye av Syrias import blir brakt inn i det krigsherjede landet.

Syrisk statlig TV rapporterte at fem eksplosjoner ble hørt i havnen og en stor brann brøt ut i containerområdet og brannbiler har hastet til havnen.

SANA, Syrias statlige nyhetsbyrå, siterte en militærkilde som sa at det hadde brutt ut brann i havnen som følge av angrepet og at ingen ble skadet. En syrisk frilansjournalist tvitret et bilde av brannen ved havnen, som han tilskrev angrepet.

For to uker siden sa det syriske militæret at israelske krigsfly hadde angrepet hærstillinger i landets sentrale region tidlig onsdag, og etterlot to sivile døde og syv personer såret – seks av dem soldater. Israel har iscenesatt hundrevis av angrep på mål i regjeringskontrollert Syria gjennom årene, men erkjenner eller diskuterer sjelden slike operasjoner.

Latakia er den viktigste havnebyen i Syria og dermed også det viktigste stedet for å sikre forsyninger av energi, mat, medisiner og andre forsyninger til en hardt prøvet befolkning. Å bombe denne havna er en opplagt krigsforbrytelse, men så lenge USA holder handa si over Israel kan landet slippe unna med krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Å angripe den kommersielle havna er en alvorlig eskalering i Israels aggresjon, skriver Syria News. «Denne eskaleringen vil få alvorlige konsekvenser og en reaksjon er uunngåelig,» skriver nyhetsbyrået.

«Det er heller ingen tilfeldighet at Israel gjennomfører denne aggresjonen timer etter at de jemenittiske væpnede styrkene overøste en rekke saudiske byer med missiler som gjengjeldelse for den vanvittige eskaleringen i bombeangrep og massakrer utført av saudierne de siste 5 dagene etter å ha mottatt den siste forsendelsen av missiler fra Bidens junta.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.