Ny massakre mot sivile i Jemen

0
Resultatene etter saudiarabisk bombing i Jemen i november 2021. Foto: MintPress

Saudi-koalisjonen drepte 18 sivile i Taiz.

Sent den 3. desember ble 18 sivile drept og minst åtte andre ble såret i den sørvestlige jemenittiske provinsen Taiz som følge av et luftangrep utført av den saudiledede koalisjonen. Det melder kanalen Southfront.

Ifølge al-Masirah TV ble de sivile samlet i byen deres, al-Hakimah, i distriktet Moqbanah da de ble mål for et overlagt angrep av et krigsfly fra koalisjonen. Kanalens reporter i Tazi sa at koalisjonskrigsfly fløy over al-Hakimah en stund etter det dødelige luftangrepet, og hindret førstehjelpere i å hente alle likene fra angrepsstedet.

«Denne brutale forbrytelsen kommer i tillegg til en serie forbrytelser begått av den amerikansk-saudiarabiske aggresjonskoalisjonen mot sivile som er garantert retten til beskyttelse i henhold til internasjonal humanitær lov,» sier guvernør i Taiz, sa generalmajor Salah Abdul Rahman Bajash i en uttalelse.

«Vi holder FN og Sikkerhetsrådet juridisk og moralsk ansvarlig for disse forbrytelsene.»

Den Saudi-ledede koalisjonen, som nylig trappet opp sine luftangrep mot Jemen, har ennå ikke kommentert massakren i Taiz. I en uttalelse som ble formidlet av Saudi Press Agency sa koalisjonen at deres krigsfly hadde angrepet en ballistisk rakettoppskyter sammen med en gruppe eksperter samt mine- og droneverksteder i den Houthi-kontrollerte Jemenitiske hovedstaden Sanaa. Massakren i Taiz vil trolig føre til mer opptrapping i Jemen. Houthiene vil antakelig svare med å angripe mål i Saudi-Arabia veldig snart, sier observatører.

Folket i Jemen lar seg ikke knekke av den saudiske terrorbombinga

Den jemenittiske journalisten  Ahmed Abdulkareem som dekker krigen i Jemen for MintPress skriver:

Yemenis Remain Unbowed as Saudis Intensify Bombing in Wake of Renewed International Pressure

Artikkelen hans ble publisert 15. november 2021 etter en annen saudi-ledet massakre i Jemen. Han skriver:

Denne uken ble dusinvis av mennesker drept og skadet nær grensa mellom Jemen og Saudi-Arabia da amerikanskproduserte krigsfly og franskproduserte haubitskanoner skjøt kontinuerlig mot mange befolkede grenseområder i Sadaa og Hajjah – inkludert Monabeh, Sahar, alSafra, al-Dhaher og Sheda-områdene. Samer Manea Ali Hussein, en 15 år gammel jemenittisk gutt, ble drept sammen med andre mandag da en franskprodusert haubitskanon traff en landsby i Monabeh-regionen, et av Jemens grenseområder som er utsatt for daglig bombardement. Splinter fra et artillerigranat gjennomboret Samers kropp da han var på vei til skolen, fortalte lokale vitner til MintPress. Vedholdende saudiske luftangrep har også forsterket krisa og tragedien som har rammet det fattigste landet i Midtøsten siden 2015.

Landsbysjukehuset i grenseområdet Munabbih er dårlig utstyrt og fungerer knapt som følge av bombinga, men sammenlignet med andre sjukehus i grenseområdene er dette det beste. Sjukehuset har mottatt mer enn 245 mennesker, inkludert barn, i løpet av oktober, alle skadet av det saudiske bombardementet som var rettet mot bare to landsbyer kjent som Al-Sheikh og Al-Raqwa, sa sjukehusadministrasjonen til MintPress. Dusinvis var imidlertid ikke så heldige og døde på den humpete, bombe-arrede veien gjennom Qatabir-regionen mens de ble evakuert.

Hundrevis av barn dør hver dag takket være den saudiske blokaden og luftangrep og bombardement, som er fullstendig ødeleggende for sikkerheten og psyken til tusener på tusener av barn i grenseområdene og over hele regionen. Ifølge en nylig uttalelse til FNs barnefond (UNICEF) har krigen drept eller lemlestet minst 10 000 barn siden den startet i mars 2015, noe som tilsvarer fire barn hver dag. Dette er imidlertid bare tilfellene bekreftet av byrået, mens de faktiske tapene kan være mye høyere, ifølge James Elder, en talsmann for UNICEF.

Scenene med brente og blodige kropper etterlatt i befolkede grenseområder av høyteknologiske våpen levert av USA og andre vestmakter er ingen anomali: 15. oktober ble mange mennesker drept og skadet da saudiske krigsfly slapp amerikanskproduserte bomber på lagre med legemidler i Sawan, øst for Jemens hovedstad Sana’a. Luftangrepene var ikke bare rettet mot varehusene, som var det eneste håpet for å redde livet til mange pasienter, men rettet også butikker for elektriske forsyninger og bygningen for offentlige arbeider. De etterlot seg skader i masseomfang og ødelagte og hardt skadede vannanlegg.

Hovedstrømsmediene ser en annen vei

Med noen svært få hederlige unntak har både utenlandske og norske hovedstrømsmedier vendt det blinde øyet til de massive krigsforbrytelsene som våre allierte begår i Jemen. Hvordan har det seg? Og hvordan kan det ha seg at vår lille nettavis, steigan.no, fortsatt er den avisa i Norge som har dekket denne snart sju år lange krigen mest kontinuerlig og omfattende? (Og vi er ikke en gang tilfreds med vår egen dekning. Vi kunne gjort mer.)

Les om Jemen på steigan.no her.

Forrige artikkelPfizers vaksine: tre ganger så mange kvinner som menn blir skadet
Neste artikkelNedtelling til fred eller krig