Heimstaden selger eiendommer til tyske Allianz for 7,7 milliarder

0

Ivar Tollefsen-eide Heimstaden og Allianz Real Estate skaper et felleseid selskap. Det skal forvalte en portefølje med eiendommer i Malmö og Stockholm verdt 29 milliarder kroner. Dette skriver nettavisa E24.

«Allianz Real Estate, del av det tyske gigantkonsernet Allianz Group, investerer 7,7 milliarder norske kroner i Heimstadens svenske eiendomsportefølje.

Dette er eiendommer som Heimstaden kunngjorde kjøp av i september. Det ble da kjent at det Ivar Tollefsen-eide selskapet spytter ut nesten 91 milliarder kroner for over 28.000 boliger i Berlin, Hamburg, Stockholm, Malmö og København.

Allianz kjøper nå 99 eiendommer med boliger som ligger i Malmö og Stockholm, heter det i en pressemelding.

Videre går Heimstaden og Allianz sammen om et fellesforetak som skal forvalte hele den svenske biten av ovennevnte eiendomsportefølje. Den består av 9.300 boliger i Malmö og Stockholm som har en samlet verdi på over 29 milliarder kroner.»

Inn med de vanlige mistenkte

Og hven er så de største eierne i Allianz?

Gratulerer! Du gjettet det! Vanguard og BlackRock, to av de tre vanlige mistenkte. Og som så ofte når de tre gigantene er med, ser vi Oljefondet høyt oppe.

Oljefondets rolle i den globale finanskapitalen må studeres nærmere, men foreløpig ser vi på fondet som mer av en kassakreditt for Wall Street heller enn en sjølstendig og aktiv operatør. Det kommer av at sjøl om det sikkert finnes mange flinke funksjonærer i Oljefondet, så blir fondet en spurv i tranedans når BlackRock & co ruller fram sine kanoner.

Ledergruppa i Oljefondet består ifølge deres nettsider av leder og stabsdirektør/nestleder, i tillegg til tre investeringsdirektører med ansvar for fondets investeringsstrategier. Den består også av risikodirektør, driftsdirektør, teknologidirektør og direktør for eierskap og etterlevelse.

BlackRock har 16.500 ansatte over hele verden og de rår over verdens mest sofistikerte elektroniske investeringssystem, Aladdin. De forvalter over 21.000 milliarder dollar i investeringer (2020).

Vi har svært vanskelig for å tro at Oljefondet kan matche dette. Deres rolle er vel mer å skyfle det norske fondets milliarder over til Wall Street.

Forrige artikkelTallenes tale er klar: Vaksinering er utilstrekkelig
Neste artikkelMetaforene vi tenker med – fortellerkunsten avgjørende for psykologisk krigføring