Domstol i Belgia har dømt vaksinepasset ulovlig

0

En domstol har slått fast at bruken av Covid Safe Ticket (CST) i Vallonia er ulovlig og har beordret regionen til å betale en bot på €5 000 per dag så lenge den ikke slutter å håndheve bruken av det, skriver The Brussel Times.

Dommen ble avsagt av Namurs domstol i første instans, og dømte til fordel for den ideelle organisasjonen ‘Notre bon droit’ (NBD), som også er aktiv i Frankrike og Québec i Canada, angående dens summariske rettergang mot bruken av helsen. pass i regionen.

«Domstolen har dømt i vår favør ved å innrømme at CST ikke respekterer proporsjonalitetsprinsippet,» sa organisasjonens grunnlegger Isabelle Duchateau i en videokunngjøring.

Som en del av dommen sa retten at det frihetsbegrensende tiltaket ser ut til å være uforholdsmessig i forhold til målene som forfølges. Den la til at CST også kan være i strid med europeisk lov.

Regionen Vallonien må nå iverksette tiltak for å rette opp situasjonen inntil en dom er avsagt om fordelene ved CST. En uke etter varselet om domstolens avgjørelse ilegges regionen en bot på €5 000 per dag, som også må betale saksomkostningene til NBD. CST fortsetter å gjelde

Regjeringa i Vallonia har reagert på domstolens avgjørelse og sagt at den «ikke opphever det vallonske dekretet. CST forblir gjeldende i Vallonia.» Den la til at den ville anke avgjørelsen onsdag morgen.

I flere måneder nå har NBD kjempet mot innføringen av CST, som beviser at et individ har blitt fullstendig vaksinert, nylig testet negativt eller blitt frisk fra viruset i løpet av de siste seks månedene og er nødvendig for å få tilgang til barer, restauranter og treningssentre over hele Vallonia siden 1. november, samme dag som det ble obligatorisk over hele Belgia.

Se nettsidene til ‘Notre bon droit’ (NBD):

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.