Åtte toppsjefer og hovedaksjonærene i Pfizer og Moderna 10 milliarder dollar rikere etter hypen av omikron

0

Global Justice Now har lagt ut data som viser «bare de åtte topp-aksjonærer i Pfizer og Moderna» og deres administrerende direktører tjente 10,31 milliarder dollar siden den nye covid-varianten, omikron, dukket opp, mens legen som oppdaget den sier at den er mild og til og med kan være nyttig. Dette skriver nettmagasinet The Defender.

I uka etter at nyhetene om omikron-varianten nådde overskriftene, tjente administrerende direktører og storaksjonærer i Moderna og Pfizer til sammen 10,31 milliarder dollar, ifølge data samlet av den britiske-baserte Global Justice Now.

Aksjene i Moderna steg 13,61 % – 273,39 dollar til 310,61 dollar – mellom 24. november og 1. desember, mens Pfizer- aksjene økte 7,41 % – 50,91 dollar til 54,68 dollar, rapporterte Common Dreams .

leyen
Albert Bourla, toppsjef i Pfizer, har god grunn til å gi EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen en klem. Hun sikret Pfizer en kjempekontrakt med EU gjennom sms- og uformelle kontakter. Tre av fire vaksiner i EU er nå Pfizer og von der Leyen, som ikke er valgt av noen, vil gjøre dem obligatoriske.

Moderna-sjef Stéphane Bancel så at aksjene hans øke fra 6,1 milliarder dollar til 6,9 milliarder dollar, for en gevinst på 824 millioner dollar. Albert Bourla, administrerende direktør i Pfizer, kunne registrere gevinster på 339.291 dollar.

Sammen med administrerende direktører tjente Modernas og Pfizers fire toppaksjonærer rundt 5,16 milliarder dollar, rapporterte The Daily Mail .

De største Pfizer-aksjonærene inkluderer Vanguard Group (1,72 milliarder dollar), Blackrock (1,46 milliarder dollar), State Street Corp. (1,1 milliarder dollar) og Capital World Investors (909 millioner dollar).

Dr. Angelique Coetzee, som er kreditert for å oppdage omikron-varianten, sa at hun tror varianten kan bidra til flokkimmunitet .

Coetzee, som leder South African Medical Association og som har vært allmennlege de siste 33 årene, sa at omikron-symptomene så langt virker milde.

Coetzee skrev for The Daily Mail:

«Ingen her i Sør-Afrika er kjent for å ha vært innlagt på sjukehus med omikcron-varianten, og det antas heller ikke at noen her har blitt alvorlig sjuk av den … Den enkle sannheten er: Vi vet ennå ikke i nærheten av nok om omikron til å trekke slike slutninger eller å påtvinge slike retningslinjer … Hvis, slik noen bevis antyder, det viser seg at omikron er et virus som sprer seg raskt med for det meste milde symptomer for flertallet av menneskene som får det, vil det være et nyttig skritt på veien mot flokkimmunitet .»

De vanlige mistenkte håver inn på en hype som er skapt av de mediene de eier

 I 2019 var det fire selskaper som kontrollerte over 90% av mediene i USA.

De fire selskapene var Comcast (via NBCUniversal), Disney, Viacom & CBS, og AT&T (via WarnerMedia).

Eierskap i medieindustrien:

MediegruppeEiere
ComcastVanguardBlackRockCapital InternationalState StreetCapital Research
DisneyVanguardBlackRockState StreetMorgan
AT&TVanguardBlackRockState Street
Viacom/CBSVanguardBlackRockState Street

Disse mediene hyper virus og vaksiner døgnet rundt og året rundt, og som man ser gjør deres eiere store profitter på det, siden de også eier vaksineprodusentene. State Street står også i spissen for ei gruppe Wall Street-investorer som til sammen eier over 48% av Schibsted, som igjen er største aksjonær i Faktisk.no.

Man kan snakke om å fange fisk i ei bøtte – eller bruke grovere skyts hvis man foretrekker det.

Forrige artikkelTrippelvaksinerte har 4,5 ganger så stor fare for å teste positivt for omikron som uvaksinerte
Neste artikkelIsrael bomber viktig syrisk havneby for andre gang i desember