USA vil ikke be Taliban om tillatelse til å starte framtidige luftangrep i Afghanistan

0
Restene av den ødelagte bilen etter droneangrepet i Kabul. Skjermdump fra video

Taliban har sagt at de ikke ønsker hjelp fra USA til å bekjempe ISIS-K

Av Dave DeCamp,  Anti-War.

USA har ingen planer om å be om tillatelse fra Taliban hvis de bestemmer seg for å bombe Afghanistan i fremtiden, sa Pentagon fredag.

John Kirby (admiral) - Wikipedia
John Francis Kirby er en pensjonert amerikansk marineoffiser som siden januar 2021 tjenestegjør som pressetalsmann i Forsvarsdepartementet i Joe Bidens regjering. (Fra Wikipedia)

Siden tilbaketrekningen har USA fastholdt at de har «tilstrekkelig kapasitet” til å utføre luftangrep i Afghanistan. Men selv om Taliban leder den nye afghanske regjeringen, har Pentagon ingen planer om å koordinere med dem om potensielle luftangrep.

“Vi fastholder alle nødvendige rettigheter for å gjennomføre terrorbekjempelse, og vi er trygge på at vi skal klare dette,” sa Pentagon-talsmann John Kirby til Military Times.

“Uten å snakke om spesifikke regler for bombing, er det så langt ikke noe krav om å rydde luftrommet sammen med Taliban, og vi forventer ikke at det fremover med angrep mot terrorister vil trenges en slik klarering,” sa han.

USA har antydet ytterligere intervensjon og luftangrep i Afghanistan under dekke av å bekjempe ISIS-K. Taliban har godtatt flystøtte fra USA tidligere mot ISIS-K, men siden tilbaketrekningen var fullført, har Taliban sagt at de ikke trenger utenlandsk hjelp for å bekjempe terrorgruppen.

Det siste kjente amerikanske luftangrepet i Afghanistan fant sted 29. august i Kabul, som drepte 10 sivile, inkludert syv barn. Pentagon hevdet i utgangspunktet at angrepet var rettet mot ISIS-K, men de ble deretter tvunget til å innrømme at bare sivile ble drept i bombingen.

Oversatt av Knut Lindtner, Derimot.no

Originalens tittel: US Won’t Be Asking Taliban Permission to Launch Future Airstrikes in Afghanistan

Forrige artikkelSpinnvilt på energimarkedene
Neste artikkelTil NRK: – Hvorfor intervjuer dere ikke unge som angrer på vaksinen?
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.