Professor og barnelege: – Dropp koronavaksine til barn

0
British nurse about to inject young child

I et innlegg i Bergens Tidende tar professor emeritus og barnelege Dag Bratlid til orde for at man bør droppe vaksineringa av barn.

«Dersom vi må leve med covid lenge, er det ikke sikkert at vaksinering av barn vil være bra for den generelle immuniteten i befolkningen,» skriver Bratlid.

«Når både FHI og myndighetene nå vil vaksinere barn, synes de å se helt bort fra at covid-19 ut fra FHIs egne rapporter er en relativt ufarlig sykdom for barn, ja egentlig for alle under 60 år.

FHIs ukentlige koronarapporter (covid-19 ukerapport uke 34) viser at det i Norge siden 9. mars 2020 frem til 29. august 2021, altså i løpet av halvannet år, bare har vært 14 barn i aldersgruppen 0–17 år innlagt på intensivavdeling, og bare to dødsfall i aldersgruppen 0–19 år og svært få dødsfall også under 60 år.

Samtidig synes de også helt å ha glemt at vi i 2009 hadde en global svineinfluensa-pandemi. Også den gang ble det startet massevaksinasjon av befolkning inkludert barn ned til spedbarnsalder, og det ble, som nå med covid-19, tatt i bruk vaksiner som hadde blitt hastegodkjent fordi de ikke var utviklet og utprøvd i henhold til de strenge reglene for medisinske preparater.

Svineinfluensa-pandemien førte til svært få dødsfall, men massevaksinasjonen knyttes til over 1000 meldinger om alvorlige bivirkninger i Norge. Om lag 350 nordmenn, deriblant mange barn, utviklet den meget sjeldne sykdommen narkolepsi. Senere forskning har vist at vaksinen kan ha økt risikoen for å utvikle narkolepsi med om lag 500 prosent

Helsedirektør Guldvog anslo at halvparten av barn vil smittes – nå kaller han det et «overestimat»

Helsedirektøren sa tirsdag kveld i NRK at flere tusen barn kan trenge sykehushjelp på grunn av coronaviruset denne vinteren.

VG skriver:

Tallet Guldvog la til grunn, var at halvparten av totalt 700.000 barn under 12 år vil bli smittet. I Danmark har en matematiker lagt til grunn at halvparten av danske barn kan bli smittet innen nyttår.

Guldvog sa da at de ikke har grunnlagt for å si at det vil bli noe annerledes her til lands:

– Vi må forberede oss på at noe lignende kan skje i Norge også, sa han.

FHI mente at disse tallene ikke stemmer.

FHI sier det er vanskelig å være sikre på hvordan smittesituasjonen vil utvikle seg fremover. Men at 350.000 barn under 12 år blir smittet i løpet av 2021, er usannsynlig.

Etterpå måtte Guldvog trekke tilbake dette tallet og han kalte det et «overestimat».

Men han har vært så lenge i dette gamet at han vet hvordan slike «overestimater» fungerer. De skaper frykt og frykt er svært velegnet til å få folk til å gå med på noe de ellers ikke ville ha godtatt. Det Guldvog ønsker er at frykt skal gjøre at folk vil godta vaksinering av barn, og da er det hendig med slike «overestimater».

I Storbritannia advarer Joint Committee on Vaccination and Immunisation mot vaksinering av barn mellom 12 og 15.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.