Nye detaljer om forskninga på koronaviruset i Wuhan-laboratoriet

0

Dokumenter som nylig er blitt frigitt gir detaljer om amerikansk finansiert forskning på flere typer koronavirus ved Wuhan Institute of Virology i Kina. Det er The Intercept som har skaffet mer enn ni hundre sider med dokumenter som beskriver arbeidet til EcoHealth Alliance, en amerikansk helseorganisasjon som brukte føderale penger til å finansiere flaggermusforskning ved det kinesiske laboratoriet. Dokumentet inneholder to tidligere upubliserte tilskuddsforslag som ble finansiert av National Institute of Allergy and Infectious Diseases, samt prosjektoppdateringer knyttet til EcoHealth Alliance’s forskning, som har blitt gransket blant økt interesse for opphavet til pandemien, skriver The Intercept.

Dokumentene ble utgitt i forbindelse med pågående rettstvister fra The Intercept mot National Institutes of Health. Dokumentene er frigitt via Freedom of Information Act. The Intercept gjør hele dokumentet tilgjengelig for allmennheten.

«Dette er et veikart for høyrisikoforskningen som kunne ha ført til den nåværende pandemien,» sa Gary Ruskin, administrerende direktør i U.S. Right To Know, en gruppe som har undersøkt opprinnelsen til Covid-19.

Et av tilskuddene, med tittelen «Understanding the Risk of Bat Coronavirus Emergence», skisserer en ambisiøs innsats ledet av EcoHealth Alliance -president Peter Daszak for å undersøke tusenvis av flaggermusprøver for nye koronavirus. Forskningen involverte også screening av mennesker som jobber med levende dyr. Dokumentene inneholder flere kritiske detaljer om forskninga i Wuhan, inkludert det faktum at sentralt eksperimentelt arbeid med humaniserte mus ble utført på et biosikkerhetsnivå 3 -laboratorium ved Wuhan University Center for Animal Experiment – og ikke ved Wuhan Institute of Virology, som tidligere var antatt. Dokumentene reiser ytterligere spørsmål om teorien om at pandemien kan ha begynt i en laboratoriehendelse, en idé som Daszak aggressivt har avvist.

Alina Chan, en molekylærbiolog ved Broad Institute, sa at dokumentene viser at EcoHealth Alliance har grunn til å ta laboratorieteorien på alvor.

Ifølge Richard Ebright, molekylærbiolog ved Rutgers University, inneholder dokumentene kritisk informasjon om forskningen gjort i Wuhan, inkludert om opprettelsen av nye virus. «Virusene de konstruerte ble testet for sin evne til å infisere mus som var konstruert for å vise reseptorer av menneskelig type på cellen.»

De dokumentene som The Intercept har skaffet seg tilgang til beviser ikke at viruset har lekket ut av et laboratorium i Wuhan, men de hører med i en prosess der man søker å avklare dette.

Forrige artikkelGeoengineering er ikke lenger en hemmelig konspirasjon, men aktuell politikk
Neste artikkelKrigen mot terror skapte massevis av nye terrorister