Handelen mellom Kina og Afrika setter nye rekorder

0

Handelsvolumet mellom Kina og Afrika var 139,1 milliarder dollar fra januar til juli i år, en økning på 40,5 prosent, det høyeste nivået, sa det kinesiske handelsdepartementet 3. september 2021. Spesielt har importen fra Afrika økt med 46,3 prosent og nådd 59,3 milliarder dollar, og importen av landbruksprodukter som gummi, bomull og kaffe er doblet i samme periode i fjor, sa viseminister Qian Keming.

Dette ble sagt under forberedelsene til China-Africa Economic and Trade Expo som går av stabelen i Changsha i Hunan-provinsen. Dit kommer 300 selskaper fra 40 land.

Ved utgangen av 2020 oversteg Kinas direkte investeringer i Afrika 47,4 milliarder dollar i mer enn 50 afrikanske land. Fra et investeringperspektiv har industrien utvidet seg til å omfatte konstruksjon, gruvedrift og teknologi. Qian sa at de siste 20 årene har handelsvolumet mellom Kina og Afrika økt med 20 ganger. Kina har vært Afrikas største handelspartnerland i 12 år på rad. Andelen av handel mellom Kina og Afrika i Afrikas totale utenrikshandel har økt fra år til år, og den har oversteg 21 prosent i 2020.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.