Norge skal bruke 30 millioner på regimeskifte i Hviterussland

0

Av Lars Birkelund.

Hjernevasken fortsetter med NRK Nyheter og TV 2 Nyhetene som anførere. Ved kun å snakke med det lille mindretallet av hviterussere som demonstrerer mot Lukashenko, samt politikere og «eksperter» av samme type, lurer de både seg sjøl og andre. Dette på samme måte som da de støtta Al Qaeda i Libya og Syria i den tro at de var demokratiforkjempere.

NRKs Dagsnytt 18 ved Espen Aas intervjuet i dag «opposisjonlederen» Svetlana Tikhanovskaja, som ba om mer hjelp. Det at hun ber om mer hjelp er bare nok et tegn på at hun har lite støtte blant hviterusserne, at hun IKKE har flertallet med seg, som hun fikk lov til å si på Dagsnytt 18 uten innvendinger. «Vi har 16.000 aktivister som kjemper mot regimet» (i en befolkning på 10 millioner), sa hun imidlertid til Guri Norstrøm og Arnt Stefansen på NRK.no. Da gir det seg sjøl at hun trenger mye hjelp for å styrte en president som sannsynligvis støttes av mer enn 5 millioner hviterussere.

«Lukasjenko forvandler landet mitt til Europas Nord-Korea. Forby import av hviterussiske oljeprodukter, kaliumgjødsel, metall og trevareprodukter, sa hun til utenrikskomitéen i EU-parlamentet», iflg samme. Svetlana Tikhanovskaja ønsker altså, med dette kravet, at hennes hjemland skal utvikle seg enda mer i retning av å bli som Nord Korea.

«Et diktatur til de grader», sa Ine Eriksen Søreide. Men de kalte Lukashenko for president, ikke diktator, da han i 2015 sa nei til Putin. Uansett: intet er så galt at ikke USA, NATO, EU, Søreide og andre klarer å gjøre det verre. Jfr Irak, Libya, Syria osv.

Vi må være «mer kreative» for å få fram hjelp til Hviterussland, sa Søreide videre. Det peker i retning av ulovlige metoder og lover ikke godt, hverken for Hviterussland eller verden. Og nok en gang står et enstemmig storting bak et prosjekt som kan føre til krig.

Dagsnytt 18 ble altså nok et ekkokkammer pga gjestene og fordi Aas la orda i munnen på dem. Men det var tross alt positivt overraskende at Norwegian Helsinki Committee ved Berit Lindeman ikke foreløbig ønsker at norske Yara skal finne en annen leverandør av kaliumkarbonat enn den hviterussiske bedriften Belaruskali. Yara-direktør Svein Tore Holsether føler seg nok mellom barken og veden, der han jatter med det politisk korrekte føleriet fra Søreide og andre revolusjonsromantikere. Væpna revolusjon er nemlig OK så lenge det ikke skjer i Norge. Eller i USA. Jamfør politikerne og journalistenes hyklekor da Kongressen ble stormet i januar.

På Dagsrevyen var det Atle Bjurstrøm og Eline Buvarp Aardal som var seremonimestere for mer av det samme, med hjelp av Guri Norstrøm som bukket og skrapet for Tikhanovskaja som om hun har lært det av Søreide. På TV 2 kunne Øystein Bogen fortelle at 30 millioner kroner av våre skattepenger skal brukes på dette nye forsøket på regimeskifte i inneværende år. Men jeg frykter det kun er toppen av isfjellet. Jfr det at at Søreide sa de skulle bli mer kreative. I tillegg yter som kjent mediene stor hjelp. Det er altså ingen som helst tvil om at norske «journalister» identifiserer seg med politikernes farlige spill i Hviterussland og hjelper til så godt de kan. Hvis disse «journalistene» representerer frie, kritiske og uavhengige medier, hvordan ser da ufrie, ukritiske og avhengige medier ut?

TV 2s «anker» kl 21 var Kjetil Iden.

Edit: Jette F. Christensen har prestert å nominere denne USA/NATO/EUs nyttige idiot til fredsprisen.

Se artikkel på NRK.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.