Jan Oberg – «State of The World”

0

Den internasjonalt anerkjente fredsforskeren Jan Oberg, medstifter og direktør for den uavhengige tenketanken The Transnational Foundation for Peace & Future Research (TFF), maner til felles samarbeid om globale utfordringer.

Oberg snakker bl.a. om den dagsaktuelle situasjonen i Afghanistan og om USAs/NATOs fiasko, om USAs nye kalde krig mot Kina, og om hvordan vestlige medier stenger ute meninger og synspunkter som går imot offisielle narrativ. TFF har nylig publisert den omfattende rapporten «Behind the Smokescreen», som tar utgangspunkt i påstanden om at det foregår et folkemord på uigurene Xinjiang.

« – Om ikke Øst og Vest kan samarbeide pga. USAs ønske om en konfrontasjonspolitikk så får vi aldri løst menneskehetens problemer; fattigdom, klima, vann, forbruksproblemet … alt som vi må løse før menneskehetens fremtid går til helvete. Om amerikanerne stiller seg i veien for det så er det ikke bare deres problem, eller Europas problem eller Kinas problem, da er det menneskehetens problem.»

Dette intervjuet ble først publisert på Spartakus.

Forrige artikkelBedrøvelig partilederdebatt
Neste artikkelRussisk usikkerhet om Afghanistan