USA og Riyadh bruker Al-Qaida for å åpne nye fronter i Jemen

0
Al-Qaida i Jemen får støtte fra USA og Saudi-Arabia. Foto: Hispan TV

Av Christine Deviers-Joncour. Hispan TV.

Styrkene til den amerikansk-saudiske koalisjonen har overlevert våpen og store summer til Al-Islah-partiet som okkuperer Marib, avslører jemenittiske kilder.

Den jemenittiske statlige fjernsynsportalen Al Masirah rapporterte dette 17. juni 2021.

Kildene sier at den angripende koalisjonen har bedt Al-Mashadli i Al-Islah, som er bindeledd mellom angrepsstyrkene og Al-Qaida, om å koordinere med Al-Qaida for å skape nye frontavsnitt mot de jemenittiske hærstyrkene i forskjellige distrikter i det sentrale Jemen.

De legger til at avtalen mellom Marib-koalisjonen og lederen av den nevnte salafistiske fraksjonen supplerer koalisjonens forsøk på å forsterke Al-Qaida-terroristene i Lawder-distriktet i Abyan-provinsen i sørvest.
Terroristene er klare til å sette i gang væpnede angrep mot hærstillinger og folkekomiteer i Mukayris-regionen, som ligger i Al-Bayda, de neste dagene for å bremse framrykkinga mot byen Marib.
30. mars åpnet Al-Qaida en ny front i Al-Sawmah-distriktet Al-Bayda, med luftstøtte og betydelig logistikkforsyning fra koalisjonsstyrkene, men jemenittiske hærstyrker klarte å stanse angrepet fra koalisjonen.

Al-Qaida hadde sammenkalt sine støttespillere i begynnelsen av mars for å kjempe sammen med saudiske koalisjonskrigere for å forhindre det jemenittiske militæret fra å rykke inn i Marib. Tidligere har den nasjonale regjeringa i Jemen advart om tilstedeværelsen av Al-Qaida, Daesh og salafist-grupper i Marib, hvor de, sammen med styrker fra Saudi-Arabia, Emiratene og amerikanske leiesoldater, kjemper mot den jemenittiske hæren.

Se CNN om hvordan våpen fra USA havner i hendene på Al-Qaida.

De siste månedene har Marib blitt det sentrale kampavsnittet for harde sammenstøt mellom den jemenittiske hæren og leiesoldater som kjemper for den såkalte saudiarabiske koalisjonen som siden mars 2015 har gjennomført en uopphørlig aggresjonskampanje mot det fattigste landet i den arabiske verdenen. Den saudiske koalisjonen er avhengig av den logistiske støtten fra den anglo-amerikanske koalisjonen og USAs spesialstyrker som trener og støtter dem.

Merk: I tillegg bidrar de amerikanske og britiske luft- og marinestyrkene til marineblokaden som forhindrer forsyninger, inkludert humanitære, til den jemenittiske befolkninga, som er utmattet av mer enn fem års krig, og på randen av en forferdelig hungersnød. Jemen er av FN definert som den største humanitære nødsituasjonen for øyeblikket.

Vær oppmerksom på at for å opprettholde aggresjon og blokade mot Jemen, er de samme amerikanerne og britene som ved enhver anledning snakker høyt om «menneskerettigheter».

Oversatt fra Controinformazione.info.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.