Opprør i Jerusalem. Minst 21 drept av israelske bomber mot Gaza.

0
Skjermdump fra Twitter: #SaveSheikhJarrah

Mer enn 300 palestinere ble skadet da israelsk politi stormet Al Aqsa-moskeen i Jerusalem 10. mai 2021. Politiet brukte gummikuler, sjokkgranater og gummikuler. Som et svar på politiaksjonen avfyrte Hamas raketter mot mål i Israel. Dette førte igjen til at Israels flyvåpen angrep Gaza-stripa og drepte minst 21 mennesker, skriver Al-Jazeera. Ni av de drepte i Gaza var barn. FNs Sikkerhetsråd ble innkalt til hastemøte for å drøfte situasjonen.

Den israelsk hæren innledet 9. mai en stor militærmanøver som skal pågå i 30 dager til tross for den kritiske situasjonen. Dette er den mest omfattende manøveren i IDFs historie, skriver JewishPress. I manøveren skal det simuleres krig i en hel måned og alle israelske maktorganer blir involvert.

Protestene i Jerusalem ble utløst etter at israelsk høyesterett 2. mai ga ordre til at 40 innbyggere av Sheikh Jarrah, inkludert 10 barn, skulle tvangsevakueres.

Det såkalte «internasjonale samfunnet», det vil si USA, Storbritannia og EU har stort sett vært tause overfor den israelske brutaliteten, men nøyd seg med å fordømme rakettangrepene fra Hamas. Derimot har Ilhan Omar, som sitter i Representantenes hus i Washington kommet med en uttalelse der hun fordømmer Israels angrep på Gaza og kaller det «en terrorhandling» og sa at «det er utenkelig å ikke fordømme» det:

Palestinakomioteen i Norge har tillyst en landsomfattende «digital protest» mot Israels overgrep mot palestinerne 11. mai: Jerusalem brenner! Støtt det palestinske folket.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJerusalem brenner! Støtt det palestinske folket.
Neste artikkelDemokratiet på prøve