Nigerias hær led store tap ved IS-angrep på base

0
En T-55 tank fra Nigerias hær. Foto: Southfront

Den ngerianske hæren led et av sisne største tap på lenge da minst 31 soldater ble drept da en miltærkonvoi falt i et bakhold som var lagt av terroristene fra Islamic State West Africa Province (ISWAP) melder blant annet al-Arabiya. Terroristen angrep konvoien 25. april 2021 i byen Mainok utenfor den regionale hovedstaden Maiduguri, drepte soldater og erobret våpen før de stormet en nærliggende base, sier kildene.

Angrepet var det dødeligste i år mot Nigerias hær i en krig som har pågått i et tiår og som har drept 36.000 mennesker og fordrevet rundt to millioner fra hjemmene sine.

Brann etter ISWAP-angrepet. Southfront

ISWAP er ei gruppe som splittet ut av Boko Haram i 2016, og har lykkes med å bygge opp en betydelig styrke i det nordvestlige hjørnet av Nigeria og i grenseområdene til Tsjad, Niger og Kamerun.

ISWAP har ifølge noen kilder lykkes i å bygge opp en støtte i lokalbefolkninga som Boko Haram aldri har hatt. Den Soros-finansierte Crisisgroup skriver:

Sjøl om gruppas metoder ofte er voldelige og tvangsmessige, har den etablert et stort sett symbiotisk forhold til Lake Chad-områdets innbyggere. Gruppen behandler lokale muslimske sivile bedre enn dets moderorganisasjon gjorde, bedre enn dets rivaliserende fraksjon, Jama’tu Ahlis Sunna Lidda’awati wal-Jihad (JAS), gjør nå, og på noen måter bedre enn den nigerianske staten og hæren har gjort siden opprøret startet i 2009. Den graver brønner, vokter storfe som vandrer, tilbyr et enkelt helsevesen og noen ganger straffer de sitt eget personell for å ha misbrukt sivile på uakseptabelt vis. I samfunnene det kontrollerer blir beskatninga generelt akseptert av sivilbefolkninga, som gir dem kredit for å ha skapt et miljø der de kan gjøre forretninger og oppfatter dem som bedre enn den nigerianske staten.

ISWAP har endret taktikk og i stor grad sluttet å angripe sivile mål og i stedet rettet seg mot de militære. Deres mål er å bygge opp en islamsk stat i grenseområdene mellom Nigeria, Tsjad, Niger og Kamerun.

Kort etter ble det meldt at Boko Haram har heist flagget sitt over en by i delstaten Niger i Nigeria og kidnappet kvinner der. Dette melder AfricaNews.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRettferdig opprør i Jerusalem
Neste artikkelEn frontorganisasjon for USA propaganderer for vestlig intervensjon i Myanmar