Iran anklager Israel for krigsforbrytelser

0
Irans utenriksminister Javad Zarif anklager Israel for å drive kjernefysisk terrorisme. Foto: Press TV

Israel skryter åpenlyst av at de har utløst strømstans i iransk atomanlegg. Irans utenriksminister Javad Zarif har skrevet brev til FNs generalsekretær der han sier at dette kunne ha utløst ukontrollerte utslipp av radioaktivt materiale og derfor må karakteriseres som kjernefysisk terrorisme.

Det var eksplosiver som utløste strømbrudd på den iranske atomreaktoren i Natanz, skriver Jerusalem Post og viser til kilder som sier at dette var en israelsk aksjon. Haaretz skiver at det dreide seg om et israelsk cyberangrep på atomreaktoren strømforsyning. Uansett er det ikke tvil i israelske medier om at dette var en aksjon som Israel sto bak, og artiklene oser av stolthet. New York Times har også bekreftet dette.

Irans utenriksminister Javad Zarif skriver på Twitter at «det å med vilje angripe et kjernefysisk anlegg med høy risiko for ukontrollert spredning av radioaktivt materiale er kjernefysisk terrorisme og en krigsforbrytelse.» Dett var et sitat fra hans brev til FNs generalsekretær. Zarif skriver at angrepet kunne ha ført til en «humanitær og økologisk katastrofe».

Iran sier at de vil hevne Israels angrep på Natanz, men det er foreløpig ikke klart hva det vil bety.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.