Overlevende forteller om krigsforbrytelser fra Aserbajdsjan i Nagorno-Karabakh

0
Sasha Gharakhanyan | Kilde: HRW

Den kortvarige, men brutale krigen fra Aserbajdsjans og Tyrkias side mot Nagorno-Karabakh og Armenia er for lengst ute av nyhetsbildet. Aserbajdsjans krig mot Nagorno Karabakh og Armenia ble et knusende nederlag for de sistnevnte. Armenias politiske ledelse har et stort ansvar for at det ble slik. Den vestorienterte og Soros-støttede statsministeren Nikol Pashinyan trodde landet ville få hjelp fra USA og EU og sviktet Armenias tradisjonelle allierte Russland. Dette var et høyt spill som innbyggerne i området tapte.

Armenerne er med rette redde for terror fra Aserbajdsjan og Tyrkias side. I landet lever minnene om man regner som folkemordet mot armenerne etter 1915 fortsatt. Og det er grunnlag for denne frykten.

Amnesty: Decapitation and war crimes in gruesome videos must be urgently investigated

Ifølge en rapport fra det Soros-finansierte openDemocracy pågår det vedvarende krigsforbrytelser fra Aserbajdsjans side mot sivile og krigsfanger. Folk skal ha blitt torturert på det groveste og krigsfanger skal ha blitt henrettet, begge deler naturligvis fullstendig i strid med internasjonale konvensjoner.

Les om Nagorno-Karabakh på steigan.no.

Forrige artikkelJihadistterror gir USA påskudd til å intervenere i Mosambik
Neste artikkelDesperat Raymond Johansen med enda mer av det som ikke virker mot Oslos befolkning