Joe Biden fortsetter Trumps politikk mot Venezuela

0
Amerikanske og kolombianske fallskjermjegere [Foto: Sgt. Andrea Salgado-Rivera]

USAs president Joe Biden fornyet tirsdag formelt erklæringa om en nasjonal nødssituasjonstilstand som ble innledet av Obama-administrasjonen i 2015, og stemplet Venezuela som en «uvanlig og ekstraordinær trussel mot USAs nasjonale sikkerhet og utenrikspolitikk». Dette skriver Bill Van Aukenwsws.org.

Denne erklæringa, som ble opprettholdt under Trump-administrasjonen, er det juridiske grunnlaget for en rekke drakoniske og eskalerende ensidige amerikanske økonomiske sanksjoner, med siktemål å sulte den venezuelanske befolkningen til underkastelse og å oppnå regimeskifte i Caracas.

Forhåpninger som er uttrykt av Venezuelas president Nicolás Maduros regjering om at Washington ville lempe sin politikk med valget av Biden – Maduro hevdet offentlig at han hadde lest Bidens innvielsestale «tre ganger»! – har raskt vist seg feilslåtte.

USAs utenriksminister Antony Blinken, som har avvist enhver mulighet for forhandlinger med Maduro-regjeringen, snakket tirsdag med Washingtons høyreorienterte marionett Juan Guaidó, der han tiltalte ham som «midlertidig president» og erklærte USAs intensjon om å «samarbeide med likesinnede allierte. … for å øke multilateralt press og presse på for en fredelig, demokratisk overgang,» dvs. få gjennomført et regimeskifte.

Forrige artikkelHumanitær imperialisme
Neste artikkel«Dette er eksperimentelle vaksiner, og vi vet absolutt ingenting om eventuelle fremtidige bivirkninger»