Joe Biden fortsetter Trumps politikk mot Venezuela

0
Amerikanske og kolombianske fallskjermjegere [Foto: Sgt. Andrea Salgado-Rivera]

USAs president Joe Biden fornyet tirsdag formelt erklæringa om en nasjonal nødssituasjonstilstand som ble innledet av Obama-administrasjonen i 2015, og stemplet Venezuela som en «uvanlig og ekstraordinær trussel mot USAs nasjonale sikkerhet og utenrikspolitikk». Dette skriver Bill Van Aukenwsws.org.

Denne erklæringa, som ble opprettholdt under Trump-administrasjonen, er det juridiske grunnlaget for en rekke drakoniske og eskalerende ensidige amerikanske økonomiske sanksjoner, med siktemål å sulte den venezuelanske befolkningen til underkastelse og å oppnå regimeskifte i Caracas.

Forhåpninger som er uttrykt av Venezuelas president Nicolás Maduros regjering om at Washington ville lempe sin politikk med valget av Biden – Maduro hevdet offentlig at han hadde lest Bidens innvielsestale «tre ganger»! – har raskt vist seg feilslåtte.

USAs utenriksminister Antony Blinken, som har avvist enhver mulighet for forhandlinger med Maduro-regjeringen, snakket tirsdag med Washingtons høyreorienterte marionett Juan Guaidó, der han tiltalte ham som «midlertidig president» og erklærte USAs intensjon om å «samarbeide med likesinnede allierte. … for å øke multilateralt press og presse på for en fredelig, demokratisk overgang,» dvs. få gjennomført et regimeskifte.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.